dinamo će zaraditi milijune

Dani Olmo na korak je do senzacionalnog transfera; Barca sprema nemoralnu ponudu?

24.06.2019 u 06:40

Bionic
Reading

Fantastična je sezona iza Danija Olma (21). U dresu Dinama je briljirao, kako u Hrvatski Telekom Prvoj ligi gdje su ga kapetani protivničkih momčadi u izboru tportala izabrali za Najboljeg nogometaša godine, tako i u europskim nastupima. Sve to je nastavio i na Europskom U-21 prvenstvu gdje je jedan od najboljih pojedinaca u španjolskoj reprezentaciji

Svima je jasno kako Dani Olmo (21) ovog ljeta napušta Maksimir. Pomirili su se s tom činjenicom čelnici kluba, ali i trener Nenad Bjelica koji je sjajnog španjolskog veznjaka promovirao u jednog od najboljih europskih nogometaša svog godišta.

Ponude za Olma stižu sa svih strana, Dinamo je za njega odredio minimalnu odštetu od 15 milijuna eura, ali to je tek početna svota za licitaciju koja će tek uslijediti.

U borbu za mladog španjolskog reprezentativca, koji je u Dinamo stigao 2014. godine iz omladinskog pogona Barcelone, uključili su se velikani poput Milana i Intera, no njemu je važno da ima konstantu i zajamčenu minutažu u novom klubu te je navodno više naginjao ponudama Bayera iz Leverkusena i Borussije (M), klubova koji su poznati po forsiranju mladih igrača.

Posljednja konkretna ponuda koja je navodno stigla na Maksimir iznosila je 25 milijuna eura, toliki su novac za Danija Olma bili spremni dati Milan, Bayer i Borussija (M). Uh, time bi već sada postao najskuplji Dinamov nogometaš svih vremena...

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ali, situacija se u potpunosti promijenila nakon što je Olmo odigrao dvije sjajne utakmice u dresu španjolske U-21 reprezentacije, zabio je gol i asistirao, a njegov je ulazak u momčad (prvu utakmicu odgledao je s klupe) doslovno preporodio igru 'male furije'. Tako sada najtiražniji španjolski sportski mediji, prije svih ugledna Marca, navode kako se njegova cijena iz utakmice u utakmicu povećava.

Priči tu nije kraj jer Marca ističe kako se u utrku za angažmanom Danija Olma aktivno uključila i Barcelona koja bi ga vrlo rado vratila pod svoje okrilje! Da, Milan, Bayer i Borussija (M) dobili su najgoru moguću konkurenciju! Strašnu Barcelonu koja se neće samo tako odreći 'svog djeteta' i sigurno je kako će učiniti sve da ga vrati na Nou Camp.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za Dinamo je ovo idealan scenarij, sigurno je kako će cijena i dalje rasti, pa bi se mogla ispuniti i očekivanja njegovog menadžera Andyja Bare koji je procijenio da će ovog ljeta Olmova cijena biti između 30 i 40 milijuna eura! Ulaskom Barcelone u utrku za Olmom to bi se vrlo lako moglo i dogoditi...

Dani Olmo se za to vrijeme ne opterećuje transferom, s reprezentacijom je na EP U-21 izborio polufinale, koncentriran je samo na završnicu natjecanja, a o tome gdje će nastaviti karijeru razmišljat će tek po svršetku Eura. I u Dinamu već trljaju ruke, početna se odšteta već sada gotovo udvostručila, a Barcin ulazak u utrku jamči nove desetke milijuna eura. Ole!