'vatreni' ih muče

Srbi će sutra svim srcem navijati protiv Hrvatske; već su izborili EURO 2024., ali...

20.11.2023 u 09:43

Bionic
Reading

Srpska nogometna reprezentacija odigrala je u nedjelju 2:2 s Bugarima te kao druga momčad skupine G izborila izravan plasman na EURO 2024. godine u Njemačkoj. Srbi su na ovo čekali čak 24 godine, ali sad moraju navijati protiv Hrvatske ako žele ostati u trećoj jakosnoj skupini ždrijeba

Srbi će drhtati još danas i sutra iako su već osigurali plasman na EURO 2024. godine. Remijem 2:2 s Bugarima uspjeli su nakon čak 24 godine izboriti nastup na Europskom prvenstvu, ali sad im prijeti nova katastrofa.

Naime Srbija je za sada u trećoj jakosnoj skupini ždrijeba za EURO, ali velike su šanse da će 'orlići' nakon današnjih i sutrašnjih susreta pasti u četvrtu, najslabiju jakosnu skupinu, što će im donijeti najteže moguće protivnike.

U ovom trenutku su u trećoj jakosnoj skupini Hrvatska, Srbija, Škotska, Slovačka, Nizozemska i Italija, a četvrtu čine Slovenija, Švicarska i Češka te još tri reprezentacije koje će EURO izboriti kroz dodatne kvalifikacije.

Srbi u trećoj jakosnoj skupini mogu ostati samo ako im se poklope najmanje dva rezultata iz čak tri utakmice.

Dakle Slovenija i Kazahstan moraju remizirati, Česi ne smiju dobiti Moldaviju, Hrvatska mora izgubiti od Armenije ili remizirati ako Wales dobije Turke!

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Zdušno će Srbi zato navijati protiv Hrvatske, Slovenije i Češke, no šanse da ostanu u trećoj jakosnoj skupini su minimalne. Razlog je u tome što Hrvatska, Slovenija i Češka u tim posljednjim utakmicama na svom terenu dočekuju realno slabije protivnike pa će Srbi gotovo sigurno ždrijeb za EURO 2024. godine dočekati u najslabijoj jakosnoj skupini.