VELIKI DOGAĐAJ

Sportske igre mladih u Srbiji

16.04.2014 u 09:47

Bionic
Reading

Coca-Cola Cup i Sportske igre mladih 2014. u drugom su tjednu natjecanja posjetili Međimursku, Zagrebačku, Brodsko-posavsku i Koprivničko-križevačku županiju, a u Prelogu, Ivanić-Gradu, Slavonskom Brodu, Svetom Ivanu Zelini, Koprivnici i Čakovcu u izbor najboljeg nogometaša Hrvatske uključilo se novih četiri i po tisuće malih glasača

Naime, Sportske igre mladih ove godine slave osamnaest godina svog postojanja pa je Organizacijski odbor osim uvođenja novog sporta – atletike, u godini Svjetskog nogometnog prvenstva, a sve u suradnji sa svojim partnerima Coca-Colom Adria i Hyundai vozilima, organizirao i izbor ''vatrenog SIM-ovca' – najboljeg nogometaša reprezentacije po izboru sudionika Coca-Cola Cupa i Sportskih igara mladih.

U prvom tjednu natjecanja koje je organizirano u Istarskoj županiji ukupno je glasovalo 3076 natjecatelja, a nakon drugog tjedna ukupan broj glasača popeo se na preko sedam i po tisuća, točnije 7593 glasa prema kojima i dalje uvjerljivo vodi Mario Mandžukić.

'Atletika, tj. utrka na 60 metara, Sportske igre mladih u Srbiji i izbor 'vatrenog SIM-ovca' novosti su ovogodišnjih Sportskih igara mladih koje ne bismo uspjeli organizirati bez naših partnera: Coca-Cole Adria i Hyundai-a. Ova uspješna dva tjedna natjecanja u kojima smo dobili prve finaliste koji će se ovog ljeta natjecati, ali i uživati na završnici u Splitu, govore nam da smo unatoč teškim vremenima, na dobrom putu. Naljepša sportska amaterska priča ide dalje,' ponosno je rekao Tihomir Gudić, izvršni direktor Sportskih igara mladih.

'Coca-Cola Cup i Sportske igre mladih imaju važnu ulogu u neprestanoj borbi protiv pretilosti djece i mladih, jednog od najvećih zdravstvenih izazova današnjice koji se može riješiti jedino zajedničkom suradnjom i odgovornim sudjelovanjem svakoga od nas. Upravo je zato naš osnovni cilj osvijestiti djecu i mlade o važnosti bavljenja sportom i redovite tjelesne aktivnosti kroz Coca-Cola Cup, odnosno natjecanja u nogometu, sporta čiji smo dugogodišnji ponosni partner', rekla je Ana Kljaić Balenović, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Coca-Cola Cup i Sportskih igre mladih 2. lipnja 2014. svečano će se otvoriti u Beogradu, a nakon njega slijede Zemun, Novi Sad, Subotica, Kragujevac, Niš i drugi. Srbija na taj način postaje treća zemlja regije u kojoj će djeca i mladi moći sudjelovati u najljepšoj sportskoj amaterskoj manifestaciji Europe.