TRANSFERI U RUSIJI

Spartak se ne šali ovog ljeta: Doveo pojačanja iz Rome, a onda i uglednog Nijemca

31.07.2019 u 18:26

Bionic
Reading

Andre Schürlle potvrđen je kao novi nogometaš Spartaka iz Moskve ove srijede, gdje ga već čekaju pojačanja iz Rome Ezequiel Ponce i Andrea Romagnoli...

Ovo ljeto dokaz je da je financijska kriza ruskih nogometnih klubova napokon završena. Potvrdio je to CSKA otkupom skupocjenog ugovora Nikole Vlašića za 15 milijuna eura, a Zenit želi otići korak dalje i Malcolma iz Barcelone kupiti za čak 40 milijuna eura.

Osim Vlašića, u moskovskom CSKA igrat će još i Zvonimir Šarlija doveden iz Slaven Belupa, a tu je i Kristijan Bistrović pa će hrvatski ljubitelji nogometa vjerojatno najviše simpatija gajiti prema ovom ruskom klubu, no gradski rival također se ozbiljno pojačava.

Naime, Spartak je ove srijede potvrdio dovođenje Andrea Schürrlea koji dolazi na posudbu iz Borussije Dortmund. Ugledni bivši njemački reprezentativac već dugo traži pravu formu i nada se da će se pronaći u Rusiji, prije nego što poput sunarodnjaka Marka Marina ne završi u Crvenoj zvezdi.

Spartak je ovog ljeta također doveo i Andreu Romagnolija iz Rome, kao i Ezequiela Poncea te polako gradi momčad koja bi ga trebala zadržati u vrhu ljestvice.

Zasad ovaj moskovski klub ima tek četiri osvojena boda iz prva tri kola i mora se trgnuti, a trener Oleg Kononov nada se da je upravo u stranim pojačanjima dobio igrače koji će preokrenuti situaciju na ljestvici...