teška odluka

Rakitića u Barceloni više ne vide u prvih 11: Ako ostane, hoće li to biti pogreška?

31.07.2019 u 16:58

Bionic
Reading

Dnevnik El Mundo Deportivo smatra da je dolaskom Frenkieja de Jonga zauzeto jedno mjesto u sredini terena te da će Barcelona morati nekog prodati, a to će biti ili Ivan Rakitić ili Arthuro Vidal...

Podsjetimo, naš 31-godišnji veznjak čvrsto je odlučio ostati na Camp Nouu i nastaviti igrati u Barceloni koja će i u novoj sezoni ambiciozno ciljati na osvajanje titule u Ligi prvaka, kao i u španjolskom prvenstvu te Kupu kralja.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Rakitić ima još dvije godine ugovora i ne želi mijenjati sredinu, ali u Kataloniji čini se da ga više ne vide kao potencijalnog prvotimca Barcelone.

Naime, dnevnik El Mundo Deportivo naglašava kako nakon dolaska Griezmanna Barcelona mora igrati s tri napadača te samo trojicom u veznoj liniji. Mladi Frenkie de Jong trebao bi obavezno uzeti jedno od mjesta u sredini terena, dok Sergio Busquets ostaje nedodirljiv na poziciji defanzivnog veznog, a spomenuti list uz njih na terenu vidi i Brazilca Arthura.

Ivanu Rakitiću predviđaju mjesto na klupi, a možda i izvan Barcelone, jer uprava mora prodati još barem jednog veznjaka. Vjeruje se da će otići ili hrvatski reprezentativac ili iskusni Čileanac Arthuro Vidal, dok bi Philippe Coutinho također morao pronaći novi klub.

Dakle, pred Rakitićem je teška odluka jer igra u klubu u kojem je oduvijek sanjao igrati, ali u nastavku karijere mogao bi pasti u drugi plan. No, isto su mu predviđali i prije dvije godine pa je ostao jedan od najkorištenijih igrača u Barceloni, što će vrlo vjerojatno pokušati izvesti i ovaj put...