povijesni debakl 'furije'

Španjolski izbornik nije mogao vjerovati što se dogodilo: Ne pamtim ovakvo nešto...

13.01.2024 u 09:02

Bionic
Reading

Jordi Ribera (60) španjolsku rukometnu reprezentaciju vodi od 2016. te je u sedam godina na velikim natjecanjima s 'furijom' osvojio olimpijsku broncu, ima i dvije bronce sa SP-a uz dva europska zlata te jedno srebro. A sad je protiv Hrvatska doživio povijesni debakl

Hrvatska je razbila Španjolce na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva. Bila je to rapsodija u izvedbi izabranika Gorana Perkovca, naši su rukometaši demolirali 'furiju' i ostavili jake Španjolce na minus 10. Bilo je 39:29.

Već godinama Španjolci nisu doživjeli ovakav potop na velikim natjecanjima, bili su u potpunom šoku nakon utakmice, a prije svih je riječi teško pronalazio njihov izbornik Jordi Ribera (60).

Sjajni španjolski izbornik reprezentaciju vodi od 2016. te je u sedam godina na velikim natjecanjima s 'furijom' osvojio olimpijsku broncu, ima i dvije bronce sa SP-a uz dva europska zlata te jedno srebro. A sad je protiv Hrvatska doživio povijesni debakl.

  • +58
Hrvatska - Španjolska, EP rukomet, 12.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ribera je nakon teškog poraza u kojem su njegovi rukometaši ostali na minus 10 bio potpuno jasan.

'Hrvatska je bila bolja u svakom segmentu. Problem je da smo izgubili... I to s deset golova razlike. Ne pamtim kad nam se posljednji put nešto ovakvo dogodilo...', pričao je vidno razočarani Ribera pa je analizirao susret:

'Nismo bili dobri u obrani i to je bilo presudno za naš visok poraz. Hrvatska je jaka jedan na jedan, naši golmani nisu imali dobar dan da nas izvuku. Migallon nam se ozlijedio u startu, probali smo obranu 5-1, ali ništa nismo uspjeli.'

  • +7
Slavlje nakon utakmice Hrvatska - Španjolska, EP rukomet, 12.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Detektirao je Ribera razlog teškog poraza...

'Napad je bio manji problem, 29 golova smo zabili što nije loše, ali primiti 39 je previše. Sad nam je bitno izboriti drugu rundu natjecanja, ali tek je početak natjecanja i nastojat ćemo se vratiti', zaključio je proslavljeni španjolski izbornik Jordi Ribera koji je uoči ovog Europskog prvenstva najavio svoj odlazak s klupe reprezentacije nakon Olimpijskih igara 2024. u Parizu.

Standings provided by Sofascore