šok i nevjerica

Španjolci u očaju nakon poraza od Hrvatske: Brodolom i potpuna katastrofa!

13.01.2024 u 08:24

Bionic
Reading

Španjolski mediji su neočekivano visoki poraz od čak 10 golova razlike rukometaša Španjolske od Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva proglasili 'debaklom' i 'brodolomom'

'Španjolska je doživjela potpuni brodolom u debiju i već si je zakomplicirala Europsko prvenstvo', izvijestile su novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni te dodale:

'Lošije vjerojatno nije moglo biti. Obrambeno najgora utakmica Španjolske nakon puno godina. Dvije razočaravajuće činjenice objašnjavaju stravičan udarac u Mannheimu: španjolski golmani su u cijeloj utakmici imali samo jednu obranu, a hrvatski igrači su zabili 39 golova iz 42 udarca, brutalnih 93 posto učinkovitosti! U najlošijoj obrambenoj utakmici zadnjih godina Španjolska je bila kao cjedilo kroz koje sve curi i potpuno je posustala protiv Hrvatske u debiju na Euru. Hrvatima je sve pošlo za rukom, Španjolcima baš ništa, a vrlo težak poraz od 10 golova razlike već na startu komplicira ovaj vrlo zahtjevan turnir.'

Hrvatska je u petak navečer pobijedila Španjolsku 39:29 u prvoj utakmicu Europskog prvenstva u Njemačkoj. U skupini su još Austrija i Rumunjska.

'Debakl Španjolske od Hrvatske. Španjolci teško kažnjeni', navode novine AS.

Konkurentski list Marca izvijestio je da je 'Hrvatska teško ranila Španjolsku' na počecima oba poluvremena kada je došla do izražaja slaba obrana i nedostatak reakcije golmana.

  • +58
Hrvatska - Španjolska, EP rukomet, 12.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Španjolci nisu bili sposobni uzvratiti', istaknule su te novine sa sjedištem u Madridu na svojoj internetskoj stranici.

Radijska postaja Cadena COPE javila je da je 'Hrvatska ogolila neprepoznatljivu Španjolsku'.

'Rukometna reprezentacija Španjolske počela Europsko prvenstvo u Njemačkoj porazom u utakmici u kojoj je od početka do kraja bila potpuno nadigrana', navela je novinska agencija EFE.

Razočaranje je prisutno jer je Španjolska prije godinu dana osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, a na zadnjem Europskom prvenstvu igranom prije dvije godine izgubila je u finalu 27:26 od Švedske.

Španjolska je pobijedila Hrvatsku 22:20 u finalu Europskog prvenstva igranog 2020. godine.

  • +7
Slavlje nakon utakmice Hrvatska - Španjolska, EP rukomet, 12.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Standings provided by Sofascore