neuništivi kapetan

Iskusni Domagoj Duvnjak smiruje euforiju: Sve je bilo perfektno, ali...

13.01.2024 u 08:15

Bionic
Reading

Hrvatska je demolirala Španjolsku na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva, bilo je čak 10 razlike za naše rukometaše, 39:29. No, ovo je tek početak, jako dobro to zna Domagoj Duvnjak, naš kapetan i jedan od najiskusnijih

'U sportu ima ovakvih dana. Od prve do 60. minute smo igrali fenomenalan rukomet. Ima i drugačijih dana, gdje ništa ne ide, ali danas je sve bilo perfektno - obrana, napad, kontra, polukontra, povratak u obranu... Na kraju smo zasluženo pobijedili uz ove predivne navijače koji su nas nosili', kazao je vidno zadovoljni Domagoj Duvnjak te ipak upozorio:

'Smanjio bih euforiju, dečki već znaju to. Lijepo je to, ali prva je utakmica. Večeras uživamo, a u subotu već maksimalna koncentracija na Austriju.'

Španjolce smo doslovno razbili, demolirali na terenu...

Domagoj Duvnjak izjave nakon Španjolske 12.1.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

'Imamo kvalitetu, imamo dobru ekipu. Mislim da smo se večeras emocionalno ispraznili. Deset dana smo pričali samo o Španjolskoj, nije to lako. Od sutra moramo misliti na Austriju, neće biti lako, no nadam se da ćemo s tom pobjedom već biti u drugom krugu', razmišlja Duvnjak koji je za Hrvatsku na velikom natjecanju protiv Španjolske prvi put igrao prije 17 godina, na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2007. godine.

  • +7
Slavlje nakon utakmice Hrvatska - Španjolska, EP rukomet, 12.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ta je utakmica, baš kao i ova, odigrana u SAP Areni u Mannheimu, a Hrvatska je tada pobijedila 29:28.

'Prva utakmica na velikim prvenstvima protiv Španjolske, to će mi zauvijek ostati u pamćenju. Ludilo na tribinama kao i sada... 17 godina, kako brzo vrijeme leti, malo sam ostario, ali još uvijek uživam na terenu s ovako predivnim dečkima i navijačima. Nadam se da je ovo samo jedan lijep početak', zaključio je kapetan Domagoj Duvnjak.

  • +58
Hrvatska - Španjolska, EP rukomet, 12.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Standings provided by Sofascore