ZAJEDNIČKA KOMISIJA

Španjolke prekinule bojkot, najavljene promjene u strukturi Saveza

20.09.2023 u 10:42

Bionic
Reading

Španjolske nogometne reprezentativke koje su prije mjesec dana osvojile naslov svjetskih prvakinja odlučile su prekinuti svoje bojkotiranje nacionalne vrste u srijedu rano ujutro nakon što je Španjolski nogometni savez (RFEF) obećao "hitne i duboke" promjene u svojoj strukturi.

Odluka o prekidu bojkota donesena je nakon cjelonoćnih sastanaka u kojima su sudjelovale igračice, dužnosnici RFEF-a, Španjolskog nacionalnog sportskog vijeća (CSD) te predstavnici sindikata nogometašica (FUTPRO).

"Stvorit će se zajednička komisija RFEF-a, CSD-a i igračica nakon što se sutra potpišu dogovori. Igračice su izrazile potrebu za dubokim promjenama u RFEF-u koji se, pak, obvezao napraviti te promjene odmah", kazao je predsjednik CSD-a Victor Francos.

Ranije je 20 igračica koje su bile u sastavu na SP održanom ljetos u Australiji i Novom Zelandu, a koje je nova izbornica Montse Tome pozvala, odlučilo bojkotirati sljedeću reprezentativnu akciju, no nakon što su bile suočene s kaznama od 30,000 eura i suspendiranjem licence na dvije do 15 godina odlučile su se pojaviti na treningu u utorak. Dvije od njih 20 potom su napustile okupljanje iz "osobnih razloga", ali nakon ovog sastanka odlučeno je kako niti jedna neće biti kažnjena.