Liga nacija logo sponzori

'furija' na 'vatrene'

Španjolci su se opasno 'nabrusili' na Hrvatsku: Predugo smo bez trofeja

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 16.06.2023 11:49
  • Objavljeno 16.06.2023 u 11:49
Bionic
Reading

Španjolska nogometna reprezentacija u polufinalu je Lige nacija pobijedila Italiju 2:1 te će u nedjeljnom finalu (20.45, Rotterdam, De Kuip) igrati protiv Hrvatske

'Način na koji bih opisao ovaj trijumf su zadovoljstvo. I ponos. Odigrali smo stvarno na visokoj razini. Rekao sam igračima prije utakmice što želim, a oni su to slijedili do zadnjeg slova. Vidio sam toliko talentiranih igrača koji su donijeli ovu pobjedu. Zato sam oduševljen', rekao je nakon pobjede protiv Italije 2:1 španjolski izbornik Luis de la Fuente.

'Igrali smo protiv snažnog suparnika i to me čini optimističnim. Igrači su razumjeli sve upute i slijedili su ih. Vjerovali su u koncepte. Bili smo jako dobri i zbog toga smo ostvarili sjajan rezultat. Trebalo nam je vremena. Ovo je proces. Nakon poraza u Škotskoj, rekao sam da sam vidio neke stvari koje su mi se svidjele. Ali, trebali smo treninge, vrijeme. Sad vidim kako su se stvari dosta poboljšale. Sve zasluge pripadaju mojim igračima. Imamo izuzetne nogometaše. Nema startera i nema rezervi. Imamo 23 fantastična talenta. Kada to imate, na vama je da napravite sve da oni odigraju najbolje', pričao je izbornik 'furije'.

Igračem utakmice proglašen je Rodri koji je s Manchester Cityjem osvojio Ligu prvaka. Sad priželjkuje novi trofej...

  • +12
Liga nacija: Španjolska - Italija, 15.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Ne smijemo dopustiti da ova prilika sada pobjegne. Nije lako doći do finala. Predugo smo bez trofeja. Italija je jedan od najtežih protivnika na svijetu, zato ste nas vidjeli kako onako slavimo na kraju. Želimo osvojiti ovaj trofej'', poručio Rodri te najavio finale s Hrvatskom:

'Hrvatska ima veliki natjecateljski nagon. Uvijek. Sjećam se utakmice koju smo s njima igrali na prošlom Euru. Dobili smo ih tek u produžecima jer smo imali pobjednički gard. Moramo izaći u nedjelju s istim tim pobjedničkim stavom i ne dopustiti da propustimo fantastičnu šansu koja je pred nama', zaključio je Rodri, a stoper Robin Le Normand, inače debitant u redovima 'furije' je dodao:

'Hrvatska je težak suparnik, ali mi imamo kvalitetu, stvaramo šanse i idemo dati sve od sebe za pobjedu.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal