Liga nacija logo sponzori

bivši dinamovac

Dani Olmo o finalu Lige nacija protiv Vatrenih te što misli o hrvatskim navijačima

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 16.06.2023 09:57
  • Objavljeno 16.06.2023 u 09:57
Bionic
Reading

Španjolska je u četvrtak pobijedila Italiju 2:1 i tako osigurala finale Lige nacija protiv Hrvatske (nedjelja, 18. lipnja, 20.45 sati). Dani Olmo (25) je zbog ozljede propustio taj polufinalni susret, ali za nedjeljni finale bi trebao biti spreman

U finalu Lige nacija (nedjelja, 18. lipnja, 20.45 sati, Rotterdam) sastaju se Hrvatska i Španjolska. 'Furija' je 2:1 pobijedila Italiju, a u tom susretu zbog ozljede nije zaigrao Dani Olmo (25).

Bivši igrač zagrebačkog Dinama je za Dnevnik Nove TV prokomentirao pobjedu protiv Italije te najavio veliki finale Lige nacija s Hrvatskom.

'Sretni smo zbog pobjede, puno smo bolje igrali u drugom poluvremenu. Imali smo više loptu u nogama, imali smo više šansi, jako smo sretni zbog finala', rekao je Olmo nakon pobjede.

Osvrnuo se veznjak španjolske reprezentacije i na polufinalnu utakmicu Hrvatske i Nizozemske.

  • +12
Liga nacija: Španjolska - Italija, 15.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Bila je to dobra utakmica za gledati zbog produžetaka. Želim čestitati Hrvatskoj na finalu, ali i mi ćemo biti tamo, pa neka pobijedi bolji', kazao je Olmo te otkrio s kojim se sve hrvatskim reprezentativcima čuo nakon susreta:

'On nije tu, ali čuo sam se s Gvardiolom. Čuo sam se i Lovrom Majerom, a sigurno ću popričati s još nekim igračima i prijateljima iz Hrvatske', rekao je Olmo koji se veseli novoj utakmici protiv Hrvatske. Prvi je put protiv 'vatrenih' igrao u onom šokantnom četvrtfinalu EP-a 2021. godine u Kopenhagenu. 'Furija' je tada nakon produžetka slavila 5:3, a hrvatski su ga navijači srdačno pozdravili.

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Olma je baš atmosfera na tribinama protiv Nizozemske oduševila...

'Bila je jako lijepa atmosfera na De Kuipu. Hrvatski navijači su jedni od najboljih na svijetu i bit će mi drago opet igrati protiv Hrvatske', kaže Olmo koji otkriva i hoće li biti spreman za nedjeljni finale protiv Hrvatske:

'Imao sam mali problem prije tri, četiri dana i nisam mogao igrati protiv Italije. Nadam se da ću do nedjelje biti dobro...'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal