NACIONALNA TRAGEDIJA

Španjolci očajavaju: Najtužnija noć, najgori poraz!

11.09.2014 u 16:34

Bionic
Reading

Španjolska sportska javnost jako je teško podnijela ispadanje košarkaša na domaćem SP-u, a poraz od Francuza Marca je opisala kao 'najgori u povijesti' reprezentacije…

'Trebat će vremena da bi rana zacijelila koju je Francuska napravila našem biku. Španjolska nije samo izgubila utakmicu. Pala je na prvenstvu koje je nazivala svojim, na koje je došla jača nego ikad. Ništa to nije pomoglo, jer loš dan koji obično imaju sve reprezentacije na ovakvim prvenstvima dogodio se u neprikladnom trenutku,' piše Marca u svojom tužnom osvrtu na ispadanje ljubimaca.

Španjolci su na SP doveli sve svoje najveće NBA i domaće zvijezde, a većina je bila uvjerena kako će igrati u finalu protiv Amerikanaca. Tako su se igrači i ponašali na terenu, ponekad vrlo arogantno prema suparnicima, uz evidentan 'vjetar u leđa' sudaca na većini utakmica. No, dogodio se dan kada niti jednoj od velikih zvijezda nije išlo, a Diaw, Gobert, Heurthel i društvo to su znali iskoristiti.

'Ovo je najtužnija noć u povijesti naše košarke. Bilo je i prije poraza i boli, ali nikad u ovakvoj prigodi uz takva očekivanja i momčad tolike kvalitete. Poraz će u budućnosti biti zaboravljen, ali sada se ne zna kakve će posljedice ostaviti. A nekakve sigurno hoće,' završava Marca uz bojazan da je to bio možda i oproštaj najuspješnije generacije u povijesti zemlje.