ASTON VILLA PRONAŠLA TRENERA

Španjolac kojeg po lošem pamte i Dinamo i Hajduk, dolazi kao zamjena za Stevena Gerrada; preko noći je napustio klub...

24.10.2022 u 22:00

Bionic
Reading

Legenda Liverpoola, Steven Gerrard, nakon igračke karijere ušao je u trenerske vode. Prvo se učio u mlađim kategorijama Redsa, potom je otišao u Glasgow Rangers, da bi od studenog 2021. pa do prije par dana vodio Aston Villu. No, u klubu iz Birminghama nisu bili zadovoljni rezultatima i uručili su mu otkaz. Ekspresno je pronađeno novo trenersko ime, koje je pak do ovog vikenda sjedilo na klupi španjolskog kluba

Loši rezultati Aston Ville u prvih 11 kola (op.a, imala je samo dvije pobjede, uz tri remija i šest poraza), natjerala je čelnike kluba da se zahvale Stevenu Gerrardu.

Već u 12. kolu Villa je pobijedila 4:0, a sada su odgovorni pronašli i trajno rješenje za klupu. Riječ je o 50-godišnjem Španjolcu, Unaiju Emeryju, koji je od lipnja 2020. godine sjedio na klupi Villarreala.

U tom je periodu Emery sa Žutom podmornicom dva puta igrao protiv hrvatskih klubova. U proljeće 2021. godine protiv Dinama u četvrtfinalu Europske lige, te je sa svojom momčadi slavio u obje utakmice. U Zagrebu s 1:0, a u uzvratu 2:1.

U ljetnim mjesecima ove godine, Villarreal je snage odmjerio i s Hajdukom u play-offu Konferencijske lige. I u tim je utakmicama Villarreal slavio u obje utakmice. Kao domaćin u Valenciji, Villarreal je slavio 4:2, da bi na Poljudu bio uspješniji s 2:0.

Zanimljivo, Emery je još ovog vikenda sjedio na klupi španjolskog kluba, koji je pozicioniran na sedmom mjestu LaLige, no u klubu su ga odlučili pustiti u Englesku. Vjerojatno za nekakvu novčanu naknadu.

Prema tome, Emery se vraća na Otok, gdje je vodio londonski Arsenal, od 1. srpnja 2018. godine do 29. studenog 2019. godine.

Standings provided by Sofascore