BRAVO ZA VIDOVIĆA

On je budućnost hrvatskog nogometa, a u subotu je zabio gol kojeg će pamtiti cijelog života

23.10.2022 u 09:49

Bionic
Reading

Sjajni mladi ofenzivac, Gabriel Vidović, koji je još uvijek igrač minhenskog Bayerna, ove sezone igra na posudbi u nizozemskom Vitesseu, a u subotu je zabio svoj prvijenac u dresu kluba iz Arnhema

Gabriel Vidović član je mlađih hrvatskih nogometnih reprezentacija, a od rujna 2021. godine - Bišćanove U-21 reprezentacije, za koju je zabio itekako važan gol u dodatnim kvalifikacijama protiv Danske.

I po svemu sudeći - važan kotačić - na Euru sljedeće godine. No, što je još važnije, i igrač budućnosti hrvatskog nogometa.

No, ono što je jednako važno, njegova karijera razvija se prema planovima. Vidović je igrač minhenskog Bayerna, ali ovaj 18-godišnjak prihvatio je ideju da se razvija u seniorskom nogometu te je otišao na posudbu u Vitesse, klub iz najjačeg razreda nizozemskog nogometa.

U rujnu je stigao u Arnhem, a u ovih mjesec i pol skupio je sedam nastupa. U subotu je zabio i svoj prvijenac, dovevši svoju momčad u vodstvo 1:0 protiv Emmena. na kraju je završilo pobjedom Vitessea 2:1.

Osim što mu je prvijenac za Vitesse, Vidoviću je ovo i prvi gol u seniorskoj konkurenciji. Dosad je zabijao za mlađe momčadi Bayerna.