psk_2

POETA LAUREATIS

Spalletti poslao poetičnu poruku igračima: Divovi i heroji ne izlaze sa strahom...

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 14.06.2024 19:41
  • Objavljeno 14.06.2024 u 19:41
Bionic
Reading

Talijanski izbornik Luciano Spalletti najavio je sutrašnju utakmicu između Italije i Albanije. Riječ je o susretu skupine B na Euru koji će se igrati u Dortmundu nakon kraja utakmice između Hrvatske i Španjolske

Nogometna reprezentacija Italije će na put prema obrani naslova europskog prvaka krenuti u subotu utakmicom protiv Albanije u skupini B, u kojoj su još Hrvatska i Španjolska.

S obzirom na status autsajdera u skupini, sve osim pobjede protiv Albanije bi za Talijane bio korak u krivom smjeru. Talijanski izbornik Luciano Spalletti je na posljednjoj konferenciji za medije u Dortmundu poslao poruku svojim igračima.

'Divovi i heroji ne izlaze sa strahom, oni izlaze sa strašću i vjerom. Svatko od nas treba osigurati da ima svoju kutiju s alatom i da može zavrtati ili odvrnuti ono što treba', slikovit je bio trener koji je reprezentaciju preuzeo u rujnu prošle godine.

Spalletti zna i način na koji bi njegova reprezentacija trebala biti uspješna.

'Imamo svoj način igre i moramo u njega vjerovati. Ponekad vas protivnici zaustave, ali uvjeren sam da možemo nametnuti naš plan igre', kazao je.

Talijanski izbornik je druženje s novinarima iskoristio kako bi demantirao da je igračima zabranio igranje video igara te nošenje slušalica kad su svi na okupu.

'Ono što me zanima je da oni zapravo spavaju noću. Ne zabrinjava me što točno rade. Ne dopuštam ljudima da budu budni do sitnih sati, a da onda sljedeće jutro ne budu potpuno odmorni i spremni za trening. Imamo sobu za igre u kojoj postoje dvije moderne PlayStation konzole. Čak sam se i sam okušao. No, to mogu činiti u normalno doba", pojasnio je Spalletti.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal