LOV NA MEDALJU

SP u košarci: Španjolci Hrvatima oduzeli vrh

29.06.2013 u 18:26

Bionic
Reading

Španjolski košarkaši do 19 godina pobijedili su u velikom derbiju skupine A Svjetskog prvenstva u Pragu Hrvatsku sa 86-76. Španjolska je tako prvi dio natjecanja završila s omjerom 3-0, a Hrvatska na drugom mjestu skupine s 2-1

Izjednačena je bila utakmica dva aspiranta za sam svjetski vrh iako je završilo s plusom od 10 poena. Jedino je u drugom dijelu prve četvrtine Hrvatska imala crnu rupu koju su Španjolci iskoristili za bijeg sa 14-13 na 27-15. No, na kraju poluvremena je Hrvatska već vodila 40-39.

U nastavku je trajala neizvjesnost sve do tri minute prije kraja (72-71), ali tada Hrvatska gubi kontakt. Španjolska je otišla na pet-šest poena prednosti i utakmica je bila odlučena, te je završila sa čak deset poena razlike.

Kod Hrvatske su najbolji bili Dario Šarić sa 23 poena i 14 skokova, ali i čak deset izgubljenih lopti. Mislav Brzoja je ubacio 22 poena uz devet skokova. Na drugoj strani su prednjačili Dario Brizuela sa 14 poena, tri skoka i pet dodavanja, dok je Juan Sebastian Saiz dodao 11 poena uz osam skokova.

Hrvati u drugi krug prenose dva boda, a Španjolci četiri, a pred njima su još tri dvoboja uoči obostrano očekivanog četvrtfinala. U drugoj fazi sigurno će im se pridružiti Litva, te još dva iz kruga selekcija Argentine, Češke i Irana. Natjecanje završava finalom iduće nedjelje.