SUDAR NA POLJUDU

Soudani u sudačkoj nadoknadi potpuno šokirao Poljud!

17.12.2016 u 13:59

Bionic
Reading

U derbiju 20. kola MAXtv Prve lige nogometaši Dinama pobijedili su Hajduk na Poljudu, zahvaljujući pogotku El Arbija Hilala Soudanija u 93. minuti utakmice...

HAJDUK: Stipica - Juranović, Nižić, Šimić, Kvesić - Kožulj, T.Bašić - Tudor, Vlašić, Erceg - Said.
DINAMO: Livaković - Šitum, Sigali, Benković, Pivarić - Jonas, Gojak, Knežević - Antolić - Fernandes, Soudani.

Hajduk - Dinamo 0:1 (Soudani 90+3)

Kraj - Dinamu dramatična pobjeda na Poljudu
90+7 - crveni karton za Šimića nakon velike gužve na terenu
93' - gooool za Dinamo! Soudani u sudačkoj nadoknadi zabija! Kakav šok na Poljudu!
90' - čak sedam minuta sudačke nadoknade
82' - baklje su ponovo u terenu, utakmica je nakratko prekinuta
78' - velika prilika za Dinamo! Stipica je iz blizine obranio udarac Juniora Fernandesa koji je pucao točno po sredini!

77' - Ćorić je pucao s lijeve strane, ali bezopasno
76' - opasno je ubacio Stojanovič, no Nižić je izbacio glavom ispred Soudanija
74' - ulazi u igru Ante Ćorić umjesto ozlijeđenog Jonasa
66' - obrana Dinama zaboravila je na Šimića, no on puca pokraj gola

62' - opasan ubačaj Bašića Šimić nije uspio proslijediti glavom u mrežu

56' - ubacio je Vlašić, Erceg pucao glavom, ali točno u Livakovića...prvi udarac u okvir domaćih
53' - netko u publici ima zviždaljku kojom smeta gostima, Zebec je zbog toga nakratko prekinuo susret
51' - puca glavom Fernandes nakon kornera, ali Stipica lako brani
48' - počela je velika bakljada Torcide na tribinama, predmeti su letjeli i prema Antoliću koji je izvodio korner
45' - borbeno, ali ne i atraktivno prvo poluvrijeme
45' - požutio je i Fernandes
39' - i Dinamo ima žuti karton, zaradio ga je Gojak, također povlačenje
37' - Kožulj je prvi požutio nakon povlačenja za dres Henriqueza
33' - Soudani s pet metara glavom, ali slabo je zahvatio loptu pa je Stipica opet izašao kao pobjednik
27' - dosta prekida, krivih dodavanja, kao da su obje momčadi u grči i nespremne na preuzimanje rizika
22' - najbolja situacija na susretu, Jonas je pucao sa 18 metara, Stipica odbio, a loptu je natrčao Soudani i opalio s desna iskosa iz blizine, ali je opet tu odlični Stipica

19' - Bašić s 30 metara daleko od okvira vratiju
15' - Pivarić iz daljine, lopta je jedva došla do gola
10' - nema prilika, ali je zato već zaiskrilo, naguravanje Fernandesa i Juranovića poslije jednog duela
3' - prvi je zaprijetio gostujući sastav, Fernandes je pronašao Pivarića, ali vratar Stipica je bio spreman
1' - derbi je počeo, zasad je na tribinama nešto više od 15 tisuća gledatelja
- momčadi su istrčale na teren, očekuje se početak utakmice

--------------------------------------------------------------------------------------

Najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama igra se treći put ove sezone na zatvaranju ovogodišnjeg dijela prvenstva. U prvom je Dinamo slavio 4:0 na Poljudu, u drugom je početkom listopada bilo 0:0 na Maksimiru, a u treći oba kluba ulaze s novim trenerima.

Španjolac Jaon Carrillo je Hajduk preuzeo prošlog tjedna umjesto Marijana Pušnika, dok je Bugarin Ivajlo Petev debitirao baš u tom listopadskom dvoboju nakon smjene Zlatka Kranjčara, ali tada je malo znao o momčadi i imao minimalan uticaj na nju, tako da mu je ovo prvi 'pravi' derbi.

Utakmica je daleko važnija za Dinamo jer mu vodeća Rijeka bježi šest bodova, te u slučaju neuspjeha zaostatak će gotovo sigurno narasti jer Riječani igraju doma s Istrom, ali četvrtoplasirani Hajduk bi više od ičega želio pokvariti planove gostima, iako ima značajnih problema s izostancima

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u vrijeme utakmice nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Također, Carrillo je tek stigao i nije pohvatao konce događanja na Poljudu, te je on u istoj poziciji u kakvoj je prošli put bio Petev.

'Derbi je specijalna utakmica u kojoj uvijek bude nekih iznenađenja u taktičkom smislu. Ima mnogo intenziteta u igri, a najvažnije je biti inteligentan u obrani i u napadu, te kontroli presinga. Pobijedit će ona momčad koja bude bolja u tome', smatra novi trener Hajduka Joan Carrillo, a centarfor u sjajnoj formi Futacs, te veznjaci Jefferson i Hamza izostaju zbog kartona, dok su ozlijeđeni prvi vratar Kalinić i lijevi bek Memolla. Veliki su to minusi za ovaj Hajduk, ali motiva neće nedostajati kao i uvijek onima što istrče na Poljud.

'Atmosfera je jako dobra, a za ovakvu utakmicu je momčad lako motivirati. Imam veliku vjeru u svoje igrače', napominje Carrillo, koji je dobro snimio Dinamo i ne bi mu želio dopustiti da diktira ritam utakmice i nametne se posjedom.

Carrillovih 18 za derbi! ????????????❤??⚽⚽⚽?? #hžv #hajduk #poljud #derbi

Fotografiju objavljuje HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)


'Gledao sam utakmicu u kojoj su modri ovdje pobijedili 4:0, ali i onu koja je završila 0:0 u Zagrebu. U Splitu je bila ravnopravna utakmica do njihova gola. Said je imao prije toga priliku za vodstvo. Nakon gola su imali dobru tranziciju i pobijedili. Svi pričaju o Soudaniju i Fernandesu, a tu je još i Ćorić, ali utakmicu dobiva momčad. Ako oni budu dobri, a ostali ne, neće dobiti utakmicu. Isto tako se ne može reći da je Futacs dobio Cibaliju, to je plod momčadske igre. Ideja je da igrači prije utakmice shvate što se može događati na terenu. Strast svojih igrača usmjerit ću pozitivno', obećava Carrillo, koji je bio impersioniran podrškom navijača na njegovom debiju u Vinkovcima, kada je Futacs s dva gola u sudačkoj nadoknadi donio Hajduku preokret i pobjedu.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Dinamo dugo godina nije bio u situaciji da mora loviti nečiji zaostatak, a taj zaostatak je popriličan i neće ga biti lako nadoknaditi s obzirom na profil i snagu klubova u ligi. Rijeka ima šest bodova više i za branitelja naslova ovaj derbi može biti koban, ako se ne upišu tri boda.

Stoga iz Dinamovih redova nema kalkuliranja i svi obećavaju što jači presing i napad na Poljudu, premda će se naravno nešto pitati i Hajduk.

'Očekujem pravi derbi u Splitu, te da naša momčad izgleda bolje od Hajduka. Atmosfera kod nas je nevjerojatna i držim da ćemo odigrati dobru utakmicu. Naš cilj je jasan, tri boda. Samo to, ništa drugo nam ne odgovara. Siguran sam da ćemo pokušati sve da dobijemo derbi', odlučan je strateg Dinama Ivajlo Petev, a osim nekih od ranije odsutnih igrača i otpisanog Machada, nema novih briga oko izostanaka.


'Respektiramo i poštujemo Hajduk, ali uvijek kažem jedno te isto, bitni smo mi, bitan je Dinamo. Ako budemo pravi, u Zagreb ćemo donijeti tri boda', kaže Petev, koji ne očekuje neka veća iznenađenja od novog trenera Hajduka, koji je inače bio prvak Mađarske s Videotonom u sezoni 2014/2015.

'Sumnjam da će Hajduk igrati ofenzivno. Sumnjam, ali dobro, vidjet ćemo danas. Jedino znam da na utakmici moramo biti jako pametni, a treneri se mijenjaju i to je normalno u nogometu. Mi smo bitni, ne zanima me je li danas s druge strane Hajduk ili bilo koja druga momčad. Naš je cilj uzeti tri boda i znam da to možemo', podvukao je kormilar gostiju Ivajlo Petev, a njegov trenerski rad dosad ne može se ocijeniti visokom ocjenom, odnosno mnogo je jači na riječima, nego na djelima.

Utakmicu će suditi Mario Zebec iz Cestice, malog mjesta na granici sa Slovenijom u Međimurju, a na njemu će biti golemi pritisak u svjetlu svih sudačkih pogrešaka zadnjih tjedana.