ne mogu se smisliti

Šou u Parizu! Odbio igrati, nakon poraza pokazivao srednjak pa dao ludo objašnjenje

02.11.2023 u 10:55

Bionic
Reading

Danil Medvedev oprostio se od Mastersa u Parizu, a za vrijeme i poslije meča imao je sukobe s gledateljima

Bugarin Grigor Dimitrov izbacio je trećeg igrača svijeta (6:3, 6:7, 7:6), a teniski fanovi nisu bili naklonjeni ruskom tenisaču koji iz turnira u turnir ulazi u verbalne rasprave i sukobe s gledateljima. Sudac nije mogao smiriti navijače koji su zviždali Medvedevu. Došao je do klupe, sjeo i rekao da više neće igrati. Nakon razgovora sa sucem ipak je ustao i nastavio te na kraju izgubio na oduševljenje pune dvorane.

Kod izlaska s terena Medvedev je 'mahao' sa 'srednjakom', ali…

'Provjeravao sam nokte, ovako, ništa više od toga. Zašto bih to napravio predivnoj publici u Parizu', bio je ironičan Medvedev. 'Izviždali su me. Nisam shvaćao zašto, pa nisam želio igrati dok ne prestanu, ali publika je nastavila sa zvižducima. Kad sam dobio opomenu, zapitao sam se da li stvarno želim biti diskvalificiran pa sam nastavio igrati', rekao je Rus i dodao:

'Imam mnogo prijatelja Francuza i izgleda da im se ovaj turnir ne sviđa. Možda postoji razlog. Ne vole baš svi igrati u Parizu iz tog razloga. Za vrijeme pandemije, kada nije bilo publike, igrao sam mnogo bolje ovdje. Postoje neki turniri kojima se rado vraća, ovdje imam problema s gledateljima. Događa se. Možda za dvije godine nećemo ni igrati tu.'

Je li pariška publika najgora?

'Ne želim reći najgora. Imamo 60 igrača. Njih 30 će reći da obožava ovaj turnir. Deset će misliti da to nije relevantno', zaključio je treći igrač svijeta.