OVO JE UŽAS

Šokantna vijest! U noćnom klubu ubijen svjetski prvak; s dva metka u glavu upucao ga je policajac

08.08.2022 u 16:46

Bionic
Reading

Tužne vijesti dolaze nam iz Brazila. Jedna od najvećih brazilian jiu jitsu zvijezda Leandro Lo ubijen je jučer nakon sukoba u jednom noćnom klubu

Kako prenose portali, ubojica je policajac koji je oružje nosio sa sobom dok je bio na zabavi u klubu.

Naime, ubojstvu je prethodio fizički obračun između Leandra i ubojice. Policajac je, prema medijima, uzeo bocu s Leandrovog stola nakon čega je uslijedio verbalni obračun. Preraslo je tu ubrzo i u fizički kada ga je Leandro srušio na pod i držao, a kada su se razdvojili, policajac je upucao Leandra dva puta u čelo. Leandro je bio na mjestu mrtav, piše Fight Site.

Lo, inače 33-godišnji BJJ prvak, više je puta osvojio titulu svjetskog prvaka. Neki od njegovih najznačajnijih uspjeha su Svjetsko prvenstvo u BJJ-u, Pan Američki kup te Državno BJJ prvenstvo u Brazilu.

Mnogo boraca i općenito ljudi iz MMA svijeta izrazilo je nevjericu i šok zbog ovako brutalnog ubojstva BJJ prvaka. Uistinu je tužno čitati ovakve stvari, a jedinio što se u ovom trenutku može napraviti jest izraziti sućut obitelji.

Leandro Lo bio je nositelj osam naslova svjetskog prvaka Međunarodne brazilske jiu-jitsu federacije (IBJJF), osvojenih između 2012. i 2022. u pet različitih težinskih kategorija, što je apsolutni rekord u ovoj disciplini.

Prema pisanju lokalnih medija, navodni ubojica, 30-godišnji policajac, i sam vježba jiu-jitsu.

'Leandro je bio jedan od najvećih u našem sportu, uzoran na strunjačama i izvan njih', stoji u priopćenju IBJJF-a.