teški dani

Šokantna ispovijest kontroverznog australskog tenisača: Pio sam, drogirao se i razmišljao o samoubojstvu...

26.02.2022 u 08:19

Bionic
Reading

Nick Kyrgios (26) ove je godine napokon osvojio svoj prvi Grand Slam turnir u karijeri. Kontroverzni je australski tenisač grčkog podrijetla slavio na Australian Openu u Melbourneu, ali u konkurenciji parova. Nakon ovog uspjeha šokirao je javnost javno priznavši s kakvim se sve demonima borio proteklih godina

Kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios (26) otkrio je da je prije tri godine prošao kroz najmračniji period u svom životu. Kyrgios je na svom Instagram profilu napisao izuzetno emotivnu ispovijest koja je sve šokirala.

Australac, koji je svojevremeno bio u vezi s hrvatskom tenisačicom (koja sad igra pod australskom zastavom!) Ajlom Tomljanović, priznao je da je imao ozbiljnih psihičkih problema, da je puno pio, drogirao se te ozbiljno razmišljao o samoubojstvu!

'Ovo sam bio ja prije tri godine na Australian Openu. Većina bi pretpostavila da sam psihički dobro ili da uživam u životu... Ali bio je to jedan od mojih najmračnijih perioda. Ako dobro pogledate, na mojoj desnoj ruci možete vidjeti rane od samoozljeđivanja. Imao sam tada samoubilačke misli i doslovno sam se borio da ustanem iz kreveta, a ne da igram pred milijunima gledatelja... Bio sam usamljen, depresivan, negativan, konzumirao sam alkohol, drogu, odbacio sam porodicu i prijatelje', napisao je Kyrgios te priznao kako je vodio teške unutrašnje borbe sa samim sobom:

'Osjećao sam se kao da s nikim ne mogu pričati ili da nikome ne mogu vjerovati. To je bio rezultat zatvaranja u sebe i odbijanja da se oslonim na svoje voljene i jednostavno da samo malo po malo guram sebe da budem pozitivan. Znam da svakodnevni život može izgledati izuzetno iscrpljujuće, ponekad nemoguće. Razumijem da se osjećate slabo ili uplašeno ako se otvorite. Ali kažem vam odmah, u redu je, niste sami.'

Kyrgios je na kraju poslao emotivnu poruku svima koji se bore sa svojim unutrašnjim demonima i misle da ne postoji izlaz iz pakla u kojem se nalaze.

'Molim vas, nemojte se osjećati kao da ste sami, ako se osjećate kao da ne možete ni sa kim razgovarati, tu sam, javite se. Ponosan sam što mogu reći da sam uspio potpuno preokrenuti svoj život i da imam potpuno drugačiji pogled na sve, ne uzimam više niti jedan trenutak zdravo za gotovo. Želim da budete u mogućnosti da dostignete svoj puni potencijal i da se osmjehnete. Ovaj život je lijep', poručio je kontroverzni australski tenisač.