NJEMAČKI MEDIJI

Šok za navijače! Sprema se četvrti odlazak s Poljuda, HSV u Bad Waltersdorf dolazi po jednog od nositelja igre prošlosezonskog Hajduka

21.06.2022 u 08:58

Bionic
Reading

Nogometaš Hajduka su odradili prvi dan treninga u austrijskom Bad Waltersdorf, u kojem će provesti dva tjedna u okviru središnjeg dijela priprema za novu sezonu

Vijest dana jučer je bio dolazak novog igrača, 25-godišnjeg stopera Tonija Borevkovića, koji se priključio hajdukovcima u Austriji i prvim riječima podgrijao atmosferu među navijačima: 'Došao sam ovdje boriti se za titulu', poručio je Borevković i na prečac osvojio simpatije Splićana.

No istovremeno stiže vijest da bi Bijeli mogli ostati bez jednog od ključnih igrača, nositelja igre, vrijednog napadača Emira Sahitija, kojeg u svoje redove želi dovesti HSV i čini sve ne bi li se vratio u Bundesligu, javlja portal Hamburger Abendblatt.

Slavni njemački klub nedavno je od Hajduka kupio stopera Marija Vuškovića (20), čija se posudba pretvorila u dobar posao i otkup ugovora. Činjenica da dva kluba imaju kvalitetnu pregovaračku suradnju ukazuje na to da bi se upravo u Bad Waltersdorfu mogao dogovoriti novi veliki posao.

Naime, Bijeli će u Austriji odigrati ukupno četiri utakmice, a suparnici su im rumunjski CFR Cluj, belgijski Gent, mađarska Kisvárda i njemački HSV.

Emir Sahiti je reprezentativac Kosova, krenuo je iz Prištine, a u Hajduk je stigao iz makedonskog Rabotničkog. Bio je na posudbi u Šibeniku te se istaknuo u sezoni u sezoni 2020./21., a potom se povratkom u redove Bijelih promovirao u jednog od ključnih i teško zamjenjivih igrača.

Podsjetimo da bi to bio četvrti odlazak s Poljuda nakon završetka sezone. Nikola Katić i Ferro su se vratili s posudbi u svoje klubove Rangers, odnosno Benficu, dok je golman Josip Posavec s Hajdukom sporazumno raskinuo ugovor.

Inače, Hajduk će svoju prvu pripremnu utakmicu u Austriji odigrati protiv CFR-a 25. lipnja. Susret protiv HSV-a na rasporedu je 29. lipnja, protiv Genta igraju 1. srpnja, a protiv Kisvárde dan kasnije.