NEMA OPROSTA

Disciplinska komisija kaznila Hajduk i Rijeku; klubovi su opet dobili po 'džepu' zbog vlastitih navijača

17.06.2022 u 16:55

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluke vezane uz ponašanje navijača na finalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Hajduka na stadionu Poljud

Temeljem članka 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a, HNK Hajduk kažnjen je sa 100.000 kuna (upotreba pirotehnike i ulazak navijača na teren), a HNK Rijeka s 50.000 kuna (upotreba pirotehnike, bacanje iste prema loži i na teren, te uzrokovanje prekida utakmice na dvije minute).

Podsjećamo, nogometaši Hajduka bili su pobjednici 31. izdanja SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su u pobijedili Rijeku sa 3:1. Bilo je to sjajno finale i potpuno zaslužena pobjeda splitskog sastava.

Rijeka je povela u 13. minuti golom Josipa Drmića, izjednačio je Ferro u 24. minuti, a rezultat je okrenuo Dario Melnjak u 36. minuti. Od 41. minute Rijeka je igrala s igračem manje nakon što je isključen Hrvoje Smolčić. U nastavku susreta Melnjak je svojim drugim golom u 56. minuti postavio konačnih 3:1.

Hajduku je to bio sedmi trijumf u Kupu, a posljednji put Splićani su slavili 2013. Rijeka je pak u svom osmom finalu upisala drugi poraz.

  • +28
Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa: Rijeka-Hajduk, 26.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL