RAT PRIOPĆENJima

Smijenjeni Nadzorni odbor Dinama: Nastavljamo s radom, pobornici "prijekih sudova" plasirali su neistinite informacije

  • Autor: B.T.
  • Zadnja izmjena 03.02.2023 17:03
  • Objavljeno 03.02.2023 u 17:03
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Izvršni odbor Dinama na jučerašnjoj je sjednici smijenio predsjednika Nadzornog odbora Miroslava Rožića, članove Nadzornog odbora Andreja Menigu i Nikolu Polaka te člana Izvršnog odbora Damira Zorića. Evo njihove reakcije...

Svi navedeni u borbi za prevlast u klubu zastupaju 'Mamićevu struju', a iz Dinama su nakon smjene objavili priopćenje te pojasnili razlog smjene.

Priopćenje možete pročitati OVDJE.

Danas na adrese sportskih redakcija hrvatskih medija stiže novo priopćenje kojeg potpisuju smijenjeni Miroslav Rožić, Nikola Polak i Andrej Meniga.

I njihovo prioćenje prenosimo u cijelosti:

'Poštovani predstavnici medija,

jučer su pobornici "prijekih sudova" u medije plasirali neistinite i kontradiktorne informacije, te Vas ovim putem molimo da objavom niže navedenog priopćenja ispravimo njihovu grešku i štetu koja je time nanesena GNK Dinamo.

Priopćenje za javnost Nadzornog odbora GNK Dinamo 

Jučerašnja Odluka Izvršnog odbora GNK Dinamo o isključivanju iz članstva Kluba, cijelog Nadzornog odbora kluba i člana Izvršnog odbora i Skupštine kluba Damira Zorića, je još jedan očekivani akt nasilja nad zakonom, propisima i Statutom kluba.

Naime, nakon što je 19.12.2022. Izvršni odbor glasovanjem 7:6 odbio provesti zaključak i odluku skupštine kluba o razrješenju člana uprave i time odlučio ignorirati i poništiti demokratski izraženu volju većine, Nadzorni odbor se „usudio“ na svojoj sjednici od 22.12.2022. godine braniti statut kluba i zaključiti kako je to grubo kršenje statuta odnosno Čl. 35. st. 1. koji glasi: „Izvršni odbor kluba provodi odluke, zaključke i preporuke skupštine“, te Čl. 34. st. 1. i Čl. 49. st. 1.  Zato nas nije niti malo iznenadila sedmeročlana odluka Izvršnog odbora o našem izbacivanju iz članstva.

Međutim, činjenice su sljedeće:

Članak 33. statuta točka 8. glasi: Skupština kluba bira i razrješava Predsjednika kluba, Izvršni odbor i Nadzorni odbor.

Prema tome, prilikom izbora bili smo članovi kluba i izabrala nas je skupština kluba pa nas jedino skupština može i razrješiti

Zakon o udrugama pa tako i Čl. 29. statuta Kluba jasno ističe dvostupanjski postupak isključenja iz članstva:

     točka 5. Odluku o isključenju člana donosi Izvršni odbor

     točka 6. isključeni član ima pravo u roku od 15 dana, računajući od dana dostave odluke, podnijeti žalbu Nadzornom odboru

     točka 8. Odluka Nadzornog odbora je konačna

Tim odredbama statuta upravo se nastoji sprijećiti moguća pogreška u odlučivanju, te osobito moguća samovolja Izvršnog odbora u provođenju stegovne mjere isključenja kojom bi se povrijedila prava članova na udruživanje i izražavanje mišljenja ili nasilno narušavao sastav izabranih klubskih tijela i time provodio mogući izborni inženjering sastava Skupštine kluba.

Na rad Nadzornog odbora, kao neovisnog tijela, ne mogu ni na koji način utjecati niti Uprava niti Izvršni odbor kluba, jer poput Izvršnog odbora i Nadzorni odbor za svoj rad odgovara isključivo Skupštini koja ga bira i razrješuje.

Zato Nadzorni odbor GNK Dinama nastavlja sa svojim radom u punom sastavu sukladno Statutu kluba kako bi osigurao zakonsko i temeljno pravo svakog člana svake udruge, a to je pravo na žalbu o isključenju, ali i nadalje osiguravao poštovanje odredbi Statuta od strane svih tijela Kluba.'

Nadzorni odbor GNK Dinamo:

Mr. sc. Miroslav Rožić, predsjednik                                         

Dr. sc. Nikola Polak, član

Prof. dr. Andrej Meniga, član

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!