Lauritsen seli u Brøndby

Danac s velikom plaćom i službeno napustio Dinamo, a sve strane su jako zadovoljne: Ali evo, to je nogomet...

30.01.2023 u 14:18

Bionic
Reading

Nakon što je danski stoper Rasmus Lauritsen - koji nije bio zadovoljan svojom ulogom u momčadi - i službeno napuistio zagrebački Dinamo oglasio se emotivnom porukom

Nakon što je postalo službeno da 26-godišnji Rasmus Lauritsen karijeru nastavlja u rodnoj Danskoj, u Brøndbyju iz Kopenhagena, oglasio se putem sužbene internetske stranice Dinama.

'Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove ekipe. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala na nezaboravnim trenucima', kazao je Rasmus prilikom oproštaja od plave svlačionice.

Lauritsen je za Dinamo odigrao 80 službenih utakmica pri čemu je postigao i tri gola od kojih dva Rijeci. Potpisao je dvostruku krunu 2021. godine, novi naslov prvaka sezonu kasnije i Superkup 2022.

Kako doznaje Ekstra Bladet Brøndby je navodno platio 2,5 milijuna eura odštete, a Dinamo je dao zeleno svjetlo Lauritsenu da se vrati u Dansku. No, osim odštete treba reći kako se njegovim odlaskom Dinamo riješio i velike plaće danskog nogometaša, koja je iznosila oko 800 tisuća eura po sezoni.

Standings provided by Sofascore