FA KRIV ZA SVE

Smanjenje kazne Rooneyju izazavalo bijes trenera

10.12.2011 u 12:15

Bionic
Reading

Treneri engleskih prvoligaša Tottenhama i Evertona Harry Redknapp i David Moyes kritizirali su Engleski nogometni savez koji se žalio na UEFA-inu suspenziju od tri utakmice za Waynea Rooneya

Redknapp je kazao kako je FA svojom žalbom 'otvorio Pandorinu kutiju', dok je Moyes opisao FA kao 'prijeki sud'. Bivši trener Celtica Kenny Dalglish je u četvrtak izjavio da FA nije poslužila kao primjer žaleći se na Rooneyevu suspenziju.

Rooneyu, koji je kažnjen zbog udaranja nogometaša Crne Gore Miodraga Džudovića u zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2012., UEFA je smanjila suspenziju s tri utakmice na dvije u četvrtak nakon žalbe koju je uložio FA.

'To smanjenje s tri na dvije utakmice je otvorilo Pandorinu kutiju. Sada će se klubovi žaliti na kazne i htjet će znati zašto i njima nije smanjena kazna s tri na dvije utakmice', kazao je Redknapp.

Trener Evetona Moyes je kazao kako je Rooneyeva situacija suprotna njegovom iskustvu sa žalbama FA-u.

'Trebali biste vidjeti kada se mi pokušavamo žaliti - to je ubojstvo. Kada sam se ja žalio to je nalikovalo prijekom sudu, nismo imali nikakvih izgleda', rekao je Moyes.

FA je u odgovoru na kritiku Kennyja Dalglisha obranila svoju odluku da se žali tvrdeći kako je disciplinski sustav UEFA-e drugačiji od njegovog.

'Sustav FA omogućuje klubovima da se žale na neku odluku da je pogrešna tražeči da se kazna potpuno poništi ili da se žale na visinu kazne, a pritom se u oba slučaja u obzir uzima prijašnje ponašanje igrača', pojašnjava FA.

'UEFA djeluje drugačije prema europskim utakmicama na temelju stupnjevanja prema čemu svaku kaznu određuje individualno disciplinsko tijelo', dodaje Engleski nogometni savez.