ZAISTA RUŽNO

Slovenski junak na Eurobasketu otkrio užasne prijetnje s kojima se suočio

23.09.2017 u 16:51

Bionic
Reading

Slovenska reprezentacija pogodila je s Anthonyjem Randolphom. Realov košarkaš bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na zlato na Eurobasketu

Goran Dragić i Luka Dončić bile su prve violine Slovenije koja je s devet pobjeda i bez poraza doša do najvišeg postolja u Istanbulu, ali veliki udio u najsjajnijem odličju ima naturalizirani Slovenac Randolph koji je povukao kad god je trebalo.

Sada je Realov centar otkrio u razgovoru za američke medije kako je na Eurobasketu bio suočen i s prijetnjama sa smrću. Sve se dogodilo poslije četvrtfinalne utakmice s Latvijom na kojoj ušao u sukob s najboljim njihovim košarkašem Kristapsom Porzingisem, inače zvijezdom New York Knicksa.

  • +19
Slovenija - Srbija, finale Eurobasketa 2017. Izvor: Reuters / Autor: OSMAN ORSAL

'Dane nakon incidenta dobivao sam komentare od latvijskih i turksih navijača, osoba iz cijelog svijeta, ljudi iz New Yorka u kojima su me nazivali pogrdnim riječima. Govorili su da sam smeće i da ukoliko dođem u New York da će me ubiti', otkrio je Randoplh te nastavio svoju ispovijest.

Slovenija - Srbija 93:85, finale Eurobasketa 2017.

'Nisam im odgovarao, nisam uopće želio trošiti svoju energiju na takve stvari. Bilo je to zaista zbunujujće da osobe mogu imati takve osjećaje za odraslog muškarca kojeg nikada nisu susreli. Razumijem da navijači imajju svoje omiljene igrače, ali to sam uzeo kao motivaciju. Mislim da mi je pomoglo da se još više usredotočim na sljedeću utakmicu i želim još više zlato.'