seli na istok

Slaven Bilić već ima novi posao. Odabir novog kluba mnoge je iznenadio, ali glavni razlog je višemilijunski ugovor

06.01.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Nakon što je dobio otkaz u engleskom West Bromwich Albionu Slaven Bilić nije dugo čekao novi posao

Kako se doznaje Slaven Bilić novi je trener kineskog kluba Beijing Guoana, a ugovor je potpisao na dvije godine. Na klupi je naslijedio Francuza Brunu Genesija.

Novi Bilićev klub Beijing Guoan jednom je bio prvak Kine (2009), a četiri puta viceprvak (2007, 2011, 2014, 2019). Nova sezona u kineskoj Prvoj ligi počinje 11. ožujka.

Zasad nisu poznati financijski uvjeti ovog ugovora, ali analitičari su uvjereni kako je riječ o više milijunskom iznosu. Navodno je najbolje plaćeni trener u Kini Španjolac Rafael Benitez koji vodi Dalian i godišnje zarađuje 13,5 milijuna eura.

U svakom slučaju odabir novog kluba mnoge je iznenadio jer Bilić je u Europi jako dobro kotirao. No, očito je prevagnula nemorlana financijska ponuda i novi izazov.

Drugi na toj listi je Talijan Fabio Cannavaro koji je u Guangzhou Evergrandeu i navodno godišnje zarađuje 12 milijuna eura.

Spomenimo kako će Bilića u Kini dočekati još jedan bivši igrač Hajduka, Ivan Leko koji je nedavno preuzeo Shanghai SIPG.

Tako se 52-godišnji Bilić, nakon što je prije West Bromwich Albiona vodio West Ham, turski Bešiktaš, Al-Ittihad iz Saudijske Arabije, Lokomotiv iz Moskve, Hajduk, hrvatsku A reprezentaciju te mladu U21 reprezentaciju, upustio u novu avanturu.