nekorektno od čelnika kluba

[FOTO] Kako su u West Bromwich Albionu zabili nož u leđa Slavenu Biliću: O istom problemu sada je progovorio i Big Sam

04.01.2021 u 09:17

Bionic
Reading

West Bromwich Albion od trenutka kada je momčad preuzeo Sam Allardyce osvojio je od mogućih 12 tek jedan bod, a pri tom primio 13 golova i zabio samo jedan. Prema tome, posve je jasno da bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nije ni najmanje kriv za rezultatske neuspjehe, već vlasnici kluba koji nisu ispunili ni minimum obećanja, to jest investiranja u momčad, a koju je Bilić sugerirao kao nužnu želi li klub i sljedeće sezone igrati u elitnom razredu

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a potom i izbornik, 52-godišnji Slaven Bilić, koji je već radio u Premier ligi vodeći West Ham United, iz svog je iskustva govorio što treba West Bromwich Albionu, želi li nakon ulaska u Premier ligu, u njoj i ostati.

Jer kroz prošlu sezonu, dok je vodio WBA prema eliti, Bilić je detektirao osnovni problem, odnosno izostanak igrača koji donose razliku u igranju na razini ova dva natjecanja. I ponavljao je, kao papagaj, da mu trebaju pojačanja. No, čelnici kluba ostavili su Bilića na mukama, i očekivali da će od 'dreka' napraviti pitu. Naravno, ni u jednom trenutku Bilić nije rekao da igrače koje ima na izbor nisu dobri, ali da za rang natjecanja ipak treba nešto drugačiji kadar.

>> Slaven Bilić otvoreno o stanju u Hajduku, Tudoru kao treneru, a na poseban način dotakao se Messija i Modrića: Imam ja moć, pita me se nešto

'Momci koji su sada s nama su super, maksimalno treniraju, super su grupa, pozitivni su jer smo se plasirali u najviši rang. Znači, imaju dobre uspomene, recentne. S druge strane, i atmosfera unutar kluba je odlična jer smo ušli u Premier ligu. Radimo jako dobro jer nismo startali od nule - pauza je bila kratka. Kratke su i pripreme, kraće nego što je uobičajeno, ali objektivno, mi još nismo napravili ono što je nužno napraviti u svakom klubu, pogotovo klubovima koji odu u viši razred natjecanja, a to je osigurati pojačanja. Kod nas je to još specifično. Po tom pitanju nismo ništa napravili jer nije lako. Pandemija je, vlasnici su oprezni. Ustvari, tako je svugdje u Europi, ne troši se kao prije. Svi kao nešto čekaju, da padne cijena ili da prodaju pa kupe. Što se Otoka tiče, možda samo oni najveći, poput Chelseaja ili sličnih klubova, kupuju. Mi ostali čekamo. Evo, ni Aston Villa nije kupila nikoga. Istina, i Villa i West Ham ulagali su prošle sezone. I sada mogu čekati. Mi smo lani imali jaču ekipu nego što je imamo sada', u razgovoru za tportal početkom rujna naglasio je Slaven Bilić.

I gazdama kluba bilo je jednostavnije smijeniti Bilića nego mu dovesti nužna pojačanja. A zanimljivo, sada o istoj temi progovara Sam Allardyce.

'Moramo pronaći bolje igrače nego što imamo i vidjeti jesu li dostupni za transfer ili posudbu. Moramo se pojačati, a ako sam i spašavao neke klubove ispadanja, onda je to jer sam u siječnju dovodio kvalitetne igrače', rekao je nakon teškog poraza od Arsenala 'Big Sam'.

Pa kad već nisu poslušali 'Super Slava', možda sada ipak progledaju u klubu koji je bio velika Bilićeva inspiracija. Šteta što mu ljubav nije bila uzvraćena.

  • +4
Manchester City - WBA Izvor: EPA / Autor: Michael Regan / POOL