kraj u s. arabiji

Slaven Bilić nakon svega pet mjeseci dobio otkaz; presudio mu Mamić

24.02.2019 u 20:57

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik, Slaven Bilić tijekom jeseni došao je na klupu Al Ittihada, koji je u to vrijeme bio na dnu tablice. Dugo je čekao Bilić prvu pobjedu, napokon je i dočekao, ali momčad je i dalje pri dnu a prije par dana doživio je težak poraz od kluba kojeg vodi Zoran Mamić

Posljednji poraz (0:2) u dvoboju protiv Al Hilala kojeg vodi Zoran Mamić stajao je Slavena Bilića posla u Saudijskoj Arabiji. Pokušao je Bilić podići jedan od najpopularniji klubova, no nije išlo.

Al-Ittihad je na svom službenom Twitteru objavio da je hrvatski stručnjak dobio otkaz i da će ga na klupi zamijeniti Čileanac Jose Luis Sierra.

Slaven Bilić je u Saudijsku Arabiju stigao u listopadu, Al-Ittihad odnosno kako mu tepasju 'saudijska Barcelona', bio je na dnu tablice i Bilić je sa svojim stožerom, u kojem su i Aljoša Asanović, Dean Računica, Marijo Tot, Frano Leko, Danilo Butorović, Tonči Gabrić i Ivo Katušić, trebao podići klub. Imao je potpisan ugovor do 2021. i jamčio mu je tri milijuna eura po sezoni.

Start je bio loš, ali tijekom prijelaznog roka dovedeni su neki igrači, te je u posljednjih šest utakmica upisao dvije pobjede i četiri remija. Zbog tih je uspjeha dobio priznanje za najboljeg trenera mjeseca.

Međutim, pomak na tablici bio je minimalan, sa zadnjeg stigao je na predzadnje mjesto. I sada je stigao otkaz.

Slaven Bilić je u trenerskoj karijeri vodio Hajduk, potom mladu i 'A' reprezentaciju Hrvatsku, ruski Lokomotiv, turski Bešiktaš i engleski West Ham United.