problemi u bakuu

Skandalozni propust u Formuli 1: Veliki talent s 300 km/h naletio na šaht, nakon toga izbio kaos…

26.04.2019 u 12:05

Bionic
Reading

Prvi trening uoči utrke Formule 1 u Azerbajdžanu otkazan je nakon što je George Russell naletio na loše učvršćeni poklopac šahta, a zatim je i kamion koji je trebao odvesti bolid Williamsa uspio udariti u most…

Formula 1 počela je pravim debaklom na ulicama Bakua. Naime, prvi slobodni trening otkazan je nakon što je George Russell naletio na loše učvršćeni poklopac šahta zbog kojeg je ozbiljno oštećen bolid Williamsa.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Kad sam ga udario, kroz cijelo moje tijelo prošao je šok,' požalio se bivši prvak Formule 2, a ravnateljica Claire Williams naglasila je da je nedopustivo da se takve stvari događaju u Formuli 1 i da se organizator morao pobrinuti da poklopci šahta budu bolje namješteni.

Što je najgore, otkriveno je kasnije da ih ima više koji ne stoje dobro i predstavljaju opasnost za vozače, a zatim se dogodio pravi fijasko, jer je kamion koji je trebao odvesti oštećeni Williams uspio nekako opaliti u most i napraviti dodatnu štetu na stazi.

Nije bilo druge nego otkazati trening.

Do 15 sati po hrvatskom vremenu organizatori su uspjeli sanirati sve probleme koji su nastali kako bi drugi slobodni trening mogao biti održan, no u svakom slučaju ovakva situacija nikome od vozača ne odgovara, željnih uoči kvalifikacija proučiti jednu od najzahtjevnijih staza u Formuli 1…