Logo (1)

otišli su na piće...

Skandal u švedskoj rukometnoj reprezentaciji; kapetan i tri suigrača u 'alkoholnoj aferi' usred Europskog prvenstva

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 17.01.2020 20:46
  • Objavljeno 17.01.2020 u 20:46
Bionic
Reading

Četiri švedska rukometna reprezentativca u srijedu su navečer viđeni kako u jednom baru u Malmöu konzumiraju alkohol! Veliki je skandal potvrdio i Švedski rukometni savez, a otkriveno je kako su se radi o kapetanu reprezentacije Jimu Gottfridssonu te njegovim suigračima Andreasu i Lukasu Nilssonu te Kimu Ekdahl Du Rietzu

Dečki su se u srijedu navečer odlučili malo opustiti uz vino i ostale alkoholne napitke u jednom lokalu u središtu Malmöa.

Iskreno, nisu radili nikakve probleme, ponašali su se kulturno, popili su koliko su mogli i kulturno izašli uoči zatvaranja bara. Jedini problem je u tome što su ih primijetili i prepoznali ostali gosti lokala. I to u jeku Europskog prvenstva kojemu je Švedska jedan od domaćina i u kasni noći sat kad bi - budimo realni - trebali biti s ostalim suigračima u hotelu!

No, kapetan Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson i Kim Ekdahl Du Rietz odlučili su se malo opustiti, 'iznenaditi' jetru i bubrege s par pića. I čini se kako nisu nikoga pitali za dozvolu, jednostavno su 'pobjegli' iz hotela bez znanja izbornika. Da su od stručnog stožera zatražili dozvolu da popiju čašu vina ili piva, vjerojatno im nitko ne bi zabranio... No, ovaj put su sve odigrali na svoju ruku.

Izbornik Kristjan Andersson nije skrivao razočarenje ovim postupkom svojih rukometaša, koji su se morali ispričati pred svim suigračima i stručnim stožerom.

'Razgovarali smo s igračima i sve riješili. Sad smo u potpunosti koncentrirani na sljedeće utakmice', rekao je Andersson, a oglasio se i jedan od 'razuzdanih' igrača, kapetan Jim Gottfridsson:

'Donijeli smo krivu odluku i preuzimamo punu odgovornost. Ispričavamo se svima u momčadi, također i našim navijačima i svima koji se trude da bismo mi ostvarili što bolji rezultat', kazao je poniženi švedski reprezentativac.

Europsko prvenstvo

Skupina 2

Slovenija-Island30:27
Norveška-Mađarska36:29
Švedska-Portugal20:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Norveška44008
2.Slovenija44008
3.Mađarska42115
4.Švedska32014
5.Island42024
6.Portugal32014

Sljedeće utakmice

19.1.Portugal-Island
19.1.Slovenija-Mađarska