pobjeda japanca

Sjajni Pucar pružio žestoki otpor, ali nije uspio proći u četvrtfinale SP-a

25.04.2019 u 12:18

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar nije se uspio probiti u četvrtfinale pojedinačnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje ga je u četvrtak u meču osmine finala pobijedio Japanac Koki Niwa sa 4-2 (12-10, 11-5, 5-11, 11-8, 12-10).

Iako mu nije pošlo za rukom iznenaditi osmog na svjetskog rang-listi, kao što je to učinio dan prije protiv Nijemca Dimitrija Ovtcharova, 23-godišnji hrvatski reprezentativac pružio je vrlo snažan otpor japanskom stolnotenisaču, a možemo samo nagađati kako bi se meč odvijao da je Pucar u prvom gemu iskoristio prednost 10-6 i osvojio prvu dionicu dvoboja.

  • +3
Tomislav Pucar na SP-u u stolnom tenisu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nažalost, Niwa je nizom od šest poena osvojio prvi gem, a potom i poveo 2-0. Pucar se uspio vratiti, smanjiti na 2-1, a u četvrtom, petom i šestom gemu vođena je izjednačena borba. Niwa je osvojio dva od ta tri gema i iskorištenom trećom meč-loptom osigurao plasman u četvrtfinale, čime je ponovio rezultat ostvaren prije dvije godine u Duesseldorfu.

Tomislav Pucar je ulaskom u osminu finala ostvario najbolji pojedinačni rezultat hrvatskih stolnotenisača na svjetskim prvenstvima u posljednjih 18 godina.