VELIKI USPEH

Sjajni Čilić ušao u treće uzastopno finale!

23.02.2014 u 11:39

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se po prvi put u karijeri u treći uzastopni finale na ATP Touru. Nakon naslova u Zagrebu i finala u Rotterdamu Čilić je izborio završnicu i u Delaray Beachu...

Međugorac je sa 7-6(5), 6-3 slavio nad Amerikancem Johnom Isnerom po četvrti put u karijeri u isto toliko međusobnih ogleda. Čilić je iskoristio tek šestu meč-loptu u susretu koji je bio odgođen na tri sata zbog kiše. Ključan je bio tie-break prvog seta u kojem je Čilić slavio sa 7-5, te nakon toga kontrolirao igru i rezultat do samog kraja.

'Ovo su najbolja tri tjedna u mom životu. Pokazala su mi da mogu zadržati konstantnost iz tjedna u tjedan. Protiv Johna nikada nije lako. Ima odličan servis i jedan jedini poen može odvesti meč na jednu ili drugu stranu,' rekao je nakon susreta Čilić.

Hrvat je u meču ispalio 12 as-servisa, tri više od poznatog servisera. Bili su to sedmi i osmi uzastopni set koji je Čilić osvojio protiv Isnera, te 21. uzastopna pobjeda protiv bilo kojeg američkog tenisača.

Čilić će u finalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji je sa 6-2, 6-4 bio bolji od kvalifikanta Stevea Johnsona. Bit će to peti međusobni ogled njih dvojice na Touru, a naš tenisač trenutno ima vodstvo 3-1.

ATP Delray Beach, polufinale:

Čilić (7) – Isner (2) 7-6(5), 6-3