PRILIKA IGRAČIMA

Sjajna vukovarska sportska priča već donosi rezultate

29.03.2014 u 15:53

Bionic
Reading

Nogometna škola Victory Vukovar počela je s radom u kolovozu prošle godine i od samog početka pokazalo se da se ne radi samo o još jednoj nogometnoj školi u nizu

Svojim radom i predanošću stavljena je na nogometnu mapu cijele Slavonije i šire. Nakon završene prve polusezone, prve natjecateljske godine, rad se nastavio u tri dvorane grada Vukovara. U međuvremenu je u listopadu 2013. započeo plesni tečaj za djevojčice, članice nogometne škole, a nešto poslije i aktivnosti klizanja na gradskom klizalištu. Tijekom zimskih mjeseci provodio se univerzalni sportski program za najmlađe.

Nogometna škola trenutno broji tri natjecateljske ekipe: limače, pionire i juniore, koji se natječu u kvalitetnoj ligi mladeži i iskreno se nada da će do ljeta broj ekipa porasti. Po mnogo čemu ova priča treba biti na naslovnicama, jer je jedna od najpozitivnijih događanja u gradu Vukovaru.

Ona je dokaz kako jednostavno i lagano djeca različitih nacionalnosti rade skupa i daju svoj doprinos odličnim sportskim i društvenim rezultatima. Nakon kvalitetnih zimskih priprema i pojačanja igračkog kadra, pobjede se nižu jedna za drugom, a zadovoljstvo je raditi u prelijepom objektu gradskog stadiona u Borovu. Stadion je mukotrpnim i dugotrajnim volonterskim radom doveden u stanje kakvo i zaslužuje. Da bi se dodatno poboljšali uvjeti za rad, napisana su dva projekta, za koja se nadaju da će biti prepoznati i odobreni. O kvaliteti rada u ovoj školi govori i podatak da su neki od najjačih sportskih menagera, agenata i klubova širom Europe pokazali interes za njihov kadar.


U ovom trenutku najbolja je vijest ta, da je 16-godišnji napadač Aleksa Nikolić dobio priliku koja se pruži jednom u životu, te da odlazi u talijankog prvoligaša Genou na petodnevne treninge, a nakon Italije okušat će se u tri nizozemska prvoligaška kluba. Aleksa trenutno radi po posebnom programu s trenerima iz škole kako bi otišao što spremniji i pokazao sve svoje sportske sposobnosti i kvalitete.

Osim uspjeha Alekse Nikolića valja naglasiti da je uz pomoć čelnih ljudi nogometne škole Victory Vukovar, još jedan igrač ostvario izuzetan uspjeh. Riječ je o Nenadu Eriću koji je otišao iz Hrvatske 4. međužupanijske lige u  prvu poljsku ligu i potpisao profesionalni ugovor s momčadi Flota Swinouscije gdje se već sad ustalio u ekipi.

Uz Aleksu i Nenada svoju priliku su dobila i nekolicina igrača same škole te su se iskušali u nekim našim prvoligaškim klubovima, a ostali čekaju svoju priliku jer su je svojim radom i kvalitetom svakako zaslužili. Za kvalitetan rad i razvoj nogometne škole Victory Vukovar, svakako su najzaslužniji entuzijasti Petar Duvnjak, Nebojša Landup i Nebojša Bajić, koji uspješno i mukotrpno izvršavaju sve obveze u samoj školi. Nogometna škola Victory Vukovar je pokazatelj kako nogomet nije samo igra, nego put kojim se razvija i gradi zdrava osobnost i prijateljstvo.

Ovako je počelo: U kolovozu lani priča je bila u povojima, sada raste 'kao gljiva'