FEŠTA NA KANTRIDI

Sjajan gol otvorio MAXtv Prvu ligu, silovitoj Rijeci pobjeda!

12.07.2013 u 19:38

  • +3

Rijeka - Istra 3:0

Izvor: Cropix / Autor: Tea Cimas / Cropix

Bionic
Reading

Novu sezonu MAXtv Prve lige na Kantridi nogometaši Rijeke otvorili su uvjerljivom pobjedom protiv Istre rezultatom 3:0

Ambiciozna Rijeka jedva je dočekala početak nove sezone. Pojačana brojnim sjajnim igračima ekipa Matjaža Keka u prvom je kolu dočekala nogometaše Istre, neugodnu momčad koja je prošle sezone mnogima pomrsila račune. No, ovog petka na Kantridi neizvjesnosti nije bilo. Riječani su s lakoćom upisali svoja prva tri boda.

Dvoboj je počeo emotivnom minutom šutnje za Alena Pamića, koja je posebno potresla gostujućeg trenera Igora Pamića, oca nesretno preminulog nogometaša. U 8. minuti Sandi Križman je uputio prvi ozbiljan udarac na utakmici za goste, no lopta je otišla pokraj vratnice.

U 14. minuti Rijeka je imala odličnu priliku. Alispahić se odlično oslobodio nakon gužve, pucao u suprotni kut s nekih desetak metara, no Ježina se bacio i uspješno mu obranio.


U 16. minuti pao je prvi pogodak u novoj sezoni MAXtv Prve lige. Strijelac je bio Ivan Tomečak, pojačanje Rijeke iz redova Dinama. Ofenzivni desni bek probio je stranu, centrirao, a lopta je umjesto na glavama napadača završila u suprotnim rašljama Ježine. Fantastičan gol na otvaranju prvenstva.

U 25. minuti Batarelo je izašao sam pred Vargića ali nije uspio izjednačiti, golman Rijeke mu je sjajno obranio. U 34. minuti Križman je škaricama zaprijetio, no udarac je otišao malo iznad gola.


Utakmica je riješena do poluvremena. U 40. minuti Rijeka je povećala svoju prednost. Alispahić se probio kroz sredinu, silovito pucao, Ježina je uspio tek odbiti loptu, a Leon Benko je vrlo spretno glavom lobao golmana Istre za drugi pogodak domaćina.

U drugom dijelu domaći su kontrolirali utakmicu i povremeno prijetili. Ajayi je u 50. minuti izašao sam pred Ježinu, ali golman mu je vješto obranio. Dvije minute kasnije proigrao je Alispahića, no ovaj je povratnu loptu poslao metar iznad gola.


U 67. minuti Rijeka je zaokružila svoju pobjedu. Treći pogodak bio je rezultat odlične akcije u kojoj su Čulina i Jugović izigrali obranu gostiju, a Leon Benko rutinski poslao loptu pokraj Ježine za svoj drugi gol na utakmici, za konačnih 3:0, na oduševljenje mnogobrojne Armade koja vjeruje da bi njihovi ljubimci ove sezone mogli igrati važnu ulogu u MAXtv Prvoj ligi.

MAXtv Prva liga, 1. kolo:

Rijeka – Istra 3:0 (Tomečak 16, Benko 40, 67)