legenda se vraća

Sir Alex Ferguson ponovno će sjesti na klupu Manchester Uniteda; navijači 'crvenih vragova' u deliriju

16.02.2019 u 14:09

Bionic
Reading

Legendarni škotski nogometni stručnjak Alex Ferguson (77) vraća se na klupu Manchester Uniteda, ali samo na jednu utakmicu...

Sir Alex Ferguson će predvoditi 'crvene vragove' 26. svibnja u susretu protiv Bayern Münchena kojom će na Old Traffordu obilježiti 20. godišnjicu od osvajanje trostruke krune 1999. godine.

Bit će to repriza finala Lige prvaka iz 26. svibnja 1999. kada je United na Camp Nou pobijedio Bayern sa 2:1 postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi. Te sezone United je osvojio i englesko prvenstvo, te FA kup.

Ferguson će voditi 'zlatnu momčad' iz '99. koju su predvodili David Beckham, Rynan Giggs, Peter Schmeichel, Dwight Yorke i Andy Cole. Jedan od junaka Unitedove pobjede bio je aktualni menadžer Ole Gunnar Solskjaer koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade postigao pobjednički gol.

  • +13
Sir Alex Ferguson Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Radujem se što ću sve dečke ponovo vidjeti na okupu. Bit će to poseban dan, a još više me raduje što će sav prihod s utakmice biti namijenjen u humanitarne svrhe', poručio je Ferguson.

Ferguson je vodio United od 1986. do 2013. osvojivši čak 38 trofeja pri čemu 13 naslova engleskog prvaka i dvije Lige prvaka (1999., 2008.).