vreća bez dna

Propala investicija; zarađuje 20 milijuna eura na godinu, a ovo mu je bila 100. utakmica koju NIJE igrao

16.02.2019 u 13:06

Bionic
Reading

Mesut Özil (30), njemački reprezentativac u redovima londonskog Arsenala, ponovno se našao na meti kritika nakon što je propustio prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige koju su 'topnici' izgubili u gostima kod BATE Borisova 1:0...

Nevjerojatno zvuči podatak kako je Mesut Özil u četvrtak dostigao svojevrsni rekord - susret s BATE Borisovim bio mu je 100. u dresu Arsenala kojeg NIJE igrao! Ispada kako je u proteklih šest sezona propustio svaku treću utakmicu...

Zato i ne čudi nezadovoljstvo čelnika kluba i navijača koji već neko vrijeme Özila prozivaju zbog njegovog prečestog izbivanja s terena. Problem je još i veći ako se zna da njemački reprezentativac turskih korijena u Londonu zarađuje 400.000 eura na tjedan, odnosno čak 20 milijuna eura na godinu i najplaćeniji je nogometaš Arsenala u povijesti!

'Topnici' sada ne znaju što učiniti, Özilu se - barem tako tvrde izvori bliski klubu - jednostavno ne igra. Navodno najčešće glumi da je ozlijeđen, izvlači se na teško dokazive bolove u leđima, vratu, zatezanja u mišićima... Nedavno je sam trener Unai Emery jasno kazao kako praktički na Özila više niti ne računa, ali problem je u tome što ga nemaju kome 'uvaliti'.

Imao je ove zime ponudu da do kraja sezone ode na posudbu u PSG, ali Özil je tu mogućnost odbio. Stigle su i brojne ponude iz Kine, čelnici 'topnika' ponadali su se da će ga se riješiti, ali i taj je 'izlaz' propao jer Özil jednostavno ne želi otići iz Londona. Zašto bi i išao, plaća mu je zajamčena, bio bi glup da se samo tako odrekne 20 milijuna eura na godinu. A ne mora ni igrati.

  • +4
CSKA M. - Arsenal, četvrtfinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Arsenal je sad u velikim problemima, ako ubrzo ne proda Mesuta Özila neće imati novca za pojačanja. Vidjelo se to i u siječanjskom prijelaznom roku kad nisu uopće trgovali, a procjena je kako će im za ljeto zbog financijskog fair-playa ostati nešto više od 50 milijuna eura. Za taj novac teško da se mogu pojačati... A 'nekretnina' u liku i djelu Mesuta Özila doslovno je vreća bez dna i uteg kojeg će se 'topnici' teško riješiti.

Što na sve to kaže Mesut Özil? Njemu je dobro, osim kad nije ozlijeđen... Problema nema dok mu plaća stiže redovito.

Özil je karijeru započeo u Schalkeu, nastavio je u Werderu iz kojeg je 2010. godine za 10 milijuna eura stigao u Real Madrid. Madriđani su ga prodali Arsenalu 2013. godine za čak 50 milijuna eura, a on je do sada za 'topnike' u svim natjecanjima odigrao 213 utakmica u kojima je zabio 41 gol uz 73 asistencije.