neizvjesnost u bavarskoj

Niko Kovač progovorio o problemima; čeka ga gostovanje kod Liverpoola, a stanje u svlačionici Bayerna je alarmantno

16.02.2019 u 10:34

Bionic
Reading

Bayern je u petak, u 22. kolu Bundeslige, odigrao još jednu u nizu infarktnih utakmica. Istina, momčad Nike Kovača na kraju je slavila 3:2 u gostima kod Augsburga, ali igra Bayerna ne ohrabruje. Stanje je još i alarmantnije jer Bavarci već u utorak u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka gostuju kod Liverpoola

Kakva je to utakmica bila! Bayern je već u trinaestoj sekundi susreta gubio autogolom Goretzke, na 1:1 vratio je Coman u 17. minuti, ali Dong-Won zabija za novo vodstvo domaćina već u 23. minuti. Na kraju su se Bavarci ipak izvuklo, Coman je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena poravnao na 2:2, a za pobjedu je u 53. minuti zabio Alaba.

Tri nova boda su tu, ali sve ostalo... Malo je reći - užas.

'Ne mogu se sjetiti kad smo tako rano primili gol', kazao je nakon utakmice trener Bayerna i bivši hrvatski izbornik Niko Kovač te ljutito dodao:

'Takvo što živcira! Baš me izbacilo iz takta...'

Previše je rupa bilo u igri Bayerna, a Kovač je pokušao pronaći razloge...

  • +2
Bundesliga, Bayer Leverkusen - Bayern München Izvor: Pixsell / Autor: Federico Gambarini/DPA/PIXSELL

'Moguće je da smo na pameti imali Liverpool. To nije dobro, ali je nešto što se može dogoditi', analizirao je Kovač, a kada su ga upitali što nije bilo dobro i igri njegove momčadi i što bi trebalo mijenjati odgovorio je:

'Sve!'

Kratko i jasno jer Bayern je u svakoj od šest utakmica koje je igrao u 2019. godini primio barem jedan gol. Obrana je očajna, a već u utorak Bavarci u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka gostuju na Anfieldu kod Liverpoola. Ako im je Augsburg zabio dva gola, što će im tek učiniti Salah, Mane, Firmino i ostatak 'redsa'?

'Ako ćemo tako puštati Firmina, Manea i Salaha, onda ćemo u svakoj minuti biti izloženi opasnim situacijama', rekao je Kovač. S trenerom se slaže i kapetan Bavaraca Manuel Neuer. Jedan od najboljih svjetskih golmana konstantno je 'na streljani', a najgore tek dolazi, posebice ako se zna da su za tu utakmicu upitni Robben, Coman, Gnabry...

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Ovakvo primanje golova je apsolutno ludilo. Želio sam sačuvati čistu mrežu, a nisam se ni okrenuo i lopta je bila u golu. Dobra stvar je bila da smo bar imali dovoljno vremena za preokret', kazao je neuer nakon pobjede u Augsburgu i nastavio:

'Liverpool će imati više šansi za zabiti gol. Augsburg nas je dva puta slomio preko krila, a znamo koliko su tek opasna krila 'redsa'. Moramo se bolje postaviti, paziti na ulaske u šesnaesterac i dobro se organizirati u obrani bokova', zaključio je Neuer.