nasljednik velike dinastije

Sin Michaela Schumachera napokon je objavio vijest koju su svi nestrpljivo čekali; u svijetu Formule 1 zavladalo je oduševljenje

02.12.2020 u 12:06

Bionic
Reading

Mick Schumacher (21), sin legendarnog Michaela Schumachera (51), od sljedeće sezone će voziti Formulu 1. 'Mali Schumi' potpisao je višegodišnji ugovor s američkom momčadi Haas za koju će voziti i sin ruskog milijardera Nikita Mazepin

'Veliko mi je zadovoljstvo potvrditi da će Mick Schumacher biti jedan od naših vozača u sljedećim sezonama. Radujem se što ćemo ga imati u momčadi', rekao je direktor Haasa Guenther Steiner.

Mick Schumacher u Formulu 1 stiže iz Formule 2 gdje je trenutno vodeći u ukupnom poretku, a on će biti treći član obitelji Schumacher u najvišem razredu 'oktanskog cirkusa'. Tata Michael je sedmerostruki svjetski prvak, jedan od najboljih pilota Formule 1, a stric Ralf Schumacher (45) odvozio je 180 utrka od 1997. do 2007. godine za Jordan, Toyotu i Williams te je ostvario šest Grand Prix pobjeda uz još 27 postolja.

'Bez riječi sam. Hvala Haasu i Ferrariju što su vjerovali u mene. Također, hvala mojim roditeljima, njima sve dugujem. Uvijek sam vjerovao da će mi se san ostvariti. Veliko hvala svima koji su me podržavali u dosadašnjoj karijeri. Dat ću sve od sebe za Haas F1 momčad', poručio je presretni Mick Schumacher koji je karting vozio već s osam godina, a u svijet Formule je ušao sa šesnaest godina...

Fantastična je ovo prilika i nagrada za nadarenog Micka koji je već osvojio prvenstvo Formule 3, a sada je na najboljem putu da isto ponovi i u Formulu 2 ove sezone. Momčad Haasa je neslužbena 'podružnica' Ferrarija pa će Mick imati svu moguću podršku na svom početku u svijetu Formule 1. Ne treba zanemariti ni medijski i marketinški dobitak koji će sin jednog od najboljih svih vremena donijeti ipak maloj momčadi kao što je Haas.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u i pratite sve utrke Formule 1. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE.

U svijetu Formule 1 zavladalo je oduševljenje, svi su s nestrpljenjem čekali ovu objavu i potvrdu da će se prezime Schumacher ponovno ukazati na stazama Formule 1. Svojedobno je to najavio i Jean Todt, jedan od malobrojnih koji ima priliku privatno se družiti s obitelji Schumacher i samim Michaelom koji je u teškom stanju od kraja 2013. godine kad je na skijanju doživio ozljedu glave.

'Naravno da Michael iz kreveta gleda Mickove utrke. Što se njegova zdravstvenog stanja tiče, tu ću biti rezerviran. Vidim ga jednom ili dvaput mjesečno i mogu samo reći da se i dalje bori', otkrio je prije nekoliki tjedana bivši šef Ferrarija Jean Todt.

  • +10
Formula 1, VN Bahreina Izvor: EPA / Autor: Bryn Lennon / Pool