SADA JE I SLUŽBENO

U 2021. imamo novog debitanta u Formuli 1; bez obzira na njegov talent, svi znaju koliko mu je milijardi dolara 'težak' otac

Bionic
Reading

Američka momčad Formule 1 Haas objavila je u utorak da je potpisala višegodišnji ugovor sa sinom ruskog milijardera Nikitom Mazepinom za koju će se natjecati od 2021.

Ovaj 21-godišnjak je trenutačno trećeplasirani u poretku Formule 2i sljedeće sezone će se u Haasu priključiti vodećem iz F2 Micku Schumacheru koji bi trebao biti službeno potvrđen sljedećeg tjedna.

'Postajanje vozača Formule 1 je životni san koji mi se ostvario', kazao je Mazepin.

Mazepinov otac Dmitrij vlasnik je ruske tvrtke Uralchem, težak je sedam milijardi dolara, i pokušao je kupiti momčad Force India prije nego je otišla u stečaj 2018.

Nikita Mazepin je pobijedio u dvije utrke Formule 2 ove sezone i još je četiri puta završio na postolju što pokazuje da ima talent, ali oni koji pozorno prate Formulu 1 znaju da je njegov dolazak tu zbog komercijalnih razloga odnosno očevih milijuna zbog kojih je ovaj 21-godišnjak imao priliku testirati se i u bolidima Mercedesa pa će i zbog toga biti najbolje pripremljeni debitant u Formuli 1 u zadnjih nekoliko godina.

Haas je u listopadu najavio da će ih na kraju sezone napustiti Francuz Romain Grosjean, koji je u nedjelju doživio tešku nesreću na utrci u Bahrainu, i Danac Kevin Magnussen.

  • +10
Formula 1, VN Bahreina Izvor: EPA / Autor: Bryn Lennon / Pool