bivši igrač 'topnika'

Eduardo da Silva podsjetio je Engleze na poraz od Hrvatske u polufinalu SP-a, a onda im otkrio koji će im igrači zadavati glavobolju na Euru

04.04.2021 u 08:21

Bionic
Reading

U najavi velikog engleskog derbija, kojeg su u subotu igrali Arsenal i Liverpool (op.a. završio je pobjedom 'redsa' 3:0), otočki su novinari razgovarali s bivšim hrvatskim reprezentativcem, Eduardom da Silvom

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac te dvostruki pobjednik izbora Kapetani biraju najboljeg igrača hrvatske lige (op.a. 2005. i 2006. godine), danas 38-godišnji Eduardo da Silva u intervjuu za Sky Sports sjetio se svog transfera u Arsenal, ali i komentirao je stanje u hrvatskoj reprezentaciji.

'Mene su kupili od hrvatskog velikana Dinama, ali nisam bio skupa prinova. Danas je teško postići instantni rezultat na taj način. Arsenal mora uložiti u tri do pet igrača da se vrati na vrh', rekao je.

Eduardo je u Arsenal stigao iz Dinama 2007. godine te se među 'topnicima' zadržao do 2010. godine. Za londonski je klub nastupio 68 puta i zabio 21 pogodak. Igrao bi Eduardo puno više, no u veljači 2008. godine Martin Taylor brutalno mu je uklizao i slomio nogu. Nakon teškog loma, Eduardo se nikad nije vratio u formu iz najboljih dana.

'Čini mi se kao da sam jučer napustio Arsenal. Sjećam se svih lijepih trenutaka u Londonu. Arsenal u kojem sam ja bio je igrao prekrasan nogomet. Nedostaje mi to vrijeme. Obožavao sam Cesca Fabregasa. Tada je igrao tako dobro da ni na utakmicama i na treninzima nije mogao izgubiti loptu. Svako njegovo dodavanje bilo je uspješno, svaki udarac opasan, imao je mnogo asistencija. On je najbolji igrač s kojim sam igrao', prisjetio se.

Eduardo je najavio i skorašnji londonski ogled Engleske i Hrvatske, za koju je odigrao 64 utakmice i zabio 29 golova.

'Hrvatska svake godine napreduje, uvijek igra odlično na velikim natjecanjima, a zadnjih godina Engleska ima puno problema s Hrvatskom. Nekoliko igrača se umirovilo nakon SP-a u Rusiji, ali momčad je i dalje jako kvalitetna', kazao je.

Brazilac s hrvatskim papirima upozorio je Engleze na što moraju obratiti pažnju:

'Englesku moraju brinuti hrvatski vezni red i napad. Naravno, tu je Modrić, Ivan Perišić je legenda Hrvatske, Mateo Kovačić igra sve bolje za reprezentaciju. Treba baciti oko i na Marija Pašalića te Antu Rebića. Imamo mnogo igrača koji Engleskoj mogu napraviti probleme, ali bi obje ekipe trebale proći skupinu'.

  • +21
Hrvatska - Malta; Kvalifikacije za SP u Kataru 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL