Brazilski hrvat u splitu

Eduardo Da Silva progovorio o danu koji nikada neće zaboraviti, a razlog je Niko Kovač: Nikada mi nije objasnio zašto je to napravio

05.08.2022 u 18:35

Bionic
Reading

Brazilac s hrvatskom putovnicom Eduardo Da Silva, koji je ostavio dubok trag među Vatrenima, provodi odmor u Splitu gdje je rado progovorio o aktualnim nogometnim temama, a prisjetio se i nepravde na SP-u 2014. godine

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju 39-godišnji Eduardo Da Silva, koji s prijateljima odmor provodi u Splitu i okolici, rekao je puno toga zanimljivog.

'Volim Hrvatsku, obožavam Jadransko more, obalu i otoke, volim Split', kazao je između ostalog Da Silva koji je posebno naglasio kako je riba iz jadranskog najčešće na meniju.

'Nitko nema tako ukusnu ribu kao što je ima na Jadranu. Ovdje je riba najbolja na svijetu, garantiram!

No, osim što je nekoliko riječi kazao o danima kada je igrao za Dinamo i zabijao Hajduku dotakao se i drugih nogometnih tema kao i svojih početaka u dresu Hrvatske pod izbornikom Slavenom Bilićem.

'Dao sam puno golova baš Hajduku, ali važno je da uvijek pokažeš respekt i poštovanje prema protivniku. Kad si nogometaš i igraš onda te puca adrenalin, ali uvijek poštuj i svoje i protivničke navijače, poštuj sve oko sebe. Ja sam takav. Sigurno su svi to prepoznali. I sutra mogu mirno prošetat gdje god zaželim', kazao je Da Silva.

No, najzanimljiviji dio razgovora bio je onaj vezan za Svjetsko prvenstvo 2014. godine kada je bio član Hrvatske. I poklopilo se da upravo prvu utakmicu na cijelom turniru igraju u Sao Paolu domaćin Brazil i Hrvatska. No, iako je izbornik Niko Kovač imao pravo na još jednu izmjenu nije ubacio u igru Eduarda Da Silvu koji je živio za taj trenutak. Da zaigra protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva… Nije dosad puno govorio o toj temi, ali sada je odlučio sve reći:

'Ah, dan-danas me to peče. Neke stvari mi nikad neće biti jasne. Niko Kovač nije imao neke argumente da me ne stavi. On je to tako odredio, kao da je Nijemac... Tako je gledao...', kazao je legendarni Dudu dodavši:

'Nitko nije bio motiviraniji od mene i silno sam se pripremao, trudio da budem spreman i zdrav. U redu, nisam bio u prvom sastavu, to je trenerova odluka. Ide prva zamjena (Brozović umjesto Kovačića od 61., op. a.), mene nema. Ide druga zamjena (Rebić umjesto Jelavića od 78., op. a.), opet me nema. Trebali smo izjednačiti, ima logike da se napad pojača, ali treću zamjenu trener nije ni obavio! Ma da je barem golmana mijenjao, pa ne bih rekao. Nego, treća zamjena nije ni izvršena! Do danas mi je ostalo nejasno. Niti riječ da mi je Kovač objasnio, nikad i nikako. Niko mi nikad nije objasnio zašto je to napravio.'

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.