BOLAN PORAZ, ALI...

Šimunić: Ajax nas je masakrirao

02.11.2011 u 23:14

Bionic
Reading

Dinamo je zadnji put u Europi sa 4:0 poražen protiv Tottenhama u Londonu, a Josip Šimunić je zadnji put ovako bio razočaran s reprezentacijom u Pireju

Kad je tako, iz Joea Šimunića emocije cure same.

'Ljudi su nas danas masakrirali. Igraju brži, organiziraniji nogomet i puno su bolji nego mi', rekao je Joe, a nije ga zadovoljilo ni što je Dinamo pokušao igrati nogomet.

'Fakt je da je završilo 4:0, i to sasvim zasluženo. Tu priča prestaje i ne trebamo se hraniti negativnostima, ima puno pozitivnih aspekata.’

Na što misli?

'Svi mladi igrači skupili su veliko iskustvo, danas smo svi mogli nešto naučiti. Nije nas strah ovakvih momčadi, ali nekada nam treba da se posložimo po terenu.

Ako skupljaju iskustvo, znači da računaju na iduću sezonu. Jurčić je susret završio sa sedam igrača iz omladinskog pogona, a Ajax počeo sa svojih devet. Dinamo je blizu, ali s prodajama ne može dostići vrhunski nivo.

'To nije pitanje za mene, ali svakako bi bilo dobro da iduće sezone budemo vrlo slični. S druge strane Ajax ima golemi budžet i neke su stvari neizbježne', kaže Šimunić.

Kad je zadnji put igrao protiv boljeg sastava?

'Onda kad su nas Englezi ubili na Wembleyju.'