DRAMA ŠAMPIONA

Sigurno grabio prema tituli, a onda se pred ciljem dogodilo - ovo!

19.09.2016 u 10:05

Bionic
Reading

Španjolac Mario Mola na nevjerojatan je način osvojio titulu pobjednika Svjetske serije u triatlonu, nakon što je Jonathan Brownlee kolabirao u posljednjim metrima utrke u Cozumelu...

Triatlon je svjedočio dramatičnom preokretu koji je prekinuo vladavinu braće Brownlee u ovom sportu. Naime, nakon zlata i srebra slavnih Britanaca u Riju, smiješila se titula i u Svjetskoj seriji, ovaj put Jonathanu koji je završio iza Alistaira na Olimpijskim igrama.

No, na posljednjoj utrci sezone u meksičkom Cozumelu Jonathanu su iznenađujuće otkazale noge 300 metara prije cilja, u trenutku kada je sigurno grabio prema tituli.

Brat Alistair brzo je skočio u pomoć i praktički unio u cilj Jonathana, no naslov u Svjetskog seriji Britanci su izgubili, a Španjolac Mario Mola uz puno sreće došao je na svoje.

Potpuno iscrpljeni Jonathan Brownlee iznesen je na nosilima iz ciljne ravnine, a izgubljeni naslov možda će ga boljeti neko vrijeme, no u karijeri već ima medalje svih boja s velikih natjecanja pa će razočaranje brzo proći...