OdLUKA HNS-a

Šibenik usred borbe za povratak u HNL ostao bez licence, evo odgovora sa Šubićevca

23.04.2024 u 23:18

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez je završio prvi stupanj Središnjeg postupka licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2024./25. za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući UEFA-inu Ligu prvaka te SuperSport HNL, Prvu NL i Drugu NL.

Podsjetimo, svi trenutni sudionici SuperSport HNL-a su dobili licence, baš kao i Zrinski Osječko 1664 iz Osijeka, lider SuperSport Prve NL.

Glavni konkurenti u borbi za prvo mjesto i plasman u SuperSport HNL Osječanima su Šibenik i Vukovar.

I dok Vukovar ima veliki zaostatak te nije niti zatražio licencu za elitni razred hrvatskog klupskog nogometa, Šibenik je ostao bez nje i to ne samo za SuperSport HNL već i za Prvu i Drugu NL.

Slijedi žalbeni postupak, a sa Šubićevca uvjeravaju da će svi nedostaci biti uklonjeni i da će klub dobiti potrebne licence.

'Vezano za napise u medijima da HNK Šibenik u prvom stupnju Središnjeg postupka licenciranja klubova pri HNS-u za natjecateljsku sezonu 2024./25. za Uefina klupska natjecanja, uključujući Uefinu Ligu prvakinja te SuperSport HNL, Prvu NL i Drugu NL, nije dobio licencu, izvještavamo vas da su razlozi tehničke prirode. Kriteriji koji nisu bili ispunjeni, bit će ispravljeni u žalbenom postupku te očekujemo dobivanje navedene licence HNS-a', pojašnjava u priopćenju glasnogovornik Šibenika Marko Nenadić.

Šibenik je trenutačno drugi u SuperSport Prvoj NL s dva boda zaostatka za Zrinskim te 13 bodova prednosti ispred Vukovara.

Standings provided by Sofascore