Marko Pjaca

Zbog ozljede nije ni trebao zaigrati, ali je ipak ušao i odveo Rijeku do pobjede!

22.04.2024 u 07:25

Bionic
Reading

Rijeka je na Rujevici pobijedila Goricu 3:0 u 31. kolu SuperSport HNL-a, a junak domaće momčadi bio je Marko Pjaca koji uopće nije trebao ni igrati na ovoj utakmici. No, ušao je u 53. minuti, a u 68. 'otključao' gol gostiju i poveo Rijeku prema novoj pobjedi

Mučila se Rijeka u prvih 45 minuta protiv dobro postavljene i opasne Gorice. Momčad Željka Sopića nikako nije mogla 'probiti' goste, pa je strateg Rijeke u nastavku susreta posegnuo za adutima s klupe.

A jedan od njih bio je Marko Pjaca koji zbog ozljede nije trebao ni igrati. No, ušao je u 53. minuti, a u 68. je glavom zabio za 1:0.

'Ne sjećam se kad sam zadnji put zabio glavom, možda je to bilo još u Torinu prije dvije godine...', kazao je nakon utakmice Pjaca te nastavio:

'Danas sam hvala Bogu zabio, otvorilo se, nakon toga pala su još dva. Bila je to teška utakmica i teško izborena tri boda.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rijeka je i dalje prva na ljestvici, a uskoro je i derbi s Dinamom koji bi mogao biti odlučujući u borbi za titulu.

'Znamo da uskoro igramo s Dinamom, ali nemamo previše pritiska, gledamo sebe i svoju igru. Zasad nam to dobro ide, imamo dobre rezultate, a na derbiju ćemo vidjeti tko će biti bolji', razmišlja bivši igrač Dinama, a danas zvijezda momčadi s Rujevice.

Pjaca zbog ozljede nije ni bio u planu da zaigra protiv Gorice.

'Bio sam upitan, ali zbog gležnja, a ne zbog koljena. Na treningu sam prije dva dana dobio udarac u gležanj, dosta je natekao. Plan je bio da odmorim, ali kad sam ušao me nije ništa boljelo i to je jedino važno', otkrio je Pjaca koji je s Mirkom Marićem 'pokrenuo' svoju momčad u nastavku susreta s Goricom:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +28
31. kolo SuperSport HNL-a, Rijeka - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Uvijek je lijepo igrati s kvalitetnim igračima kao što je Mirko Marić. Drago mi je da se razumijemo, igrali smo u istoj ligi, vjerojatno pokupili i neke iste kretnje i linije kretanja. Uživam igrati s njim, nadam se da će se tako nastaviti i dalje.'

Bruno Goda je zabio za konačnih 3:0, a zabio je i u prošlom kolu Istri 1961...

'To više nije ništa čudno! Svaka mu čast! Dobar je u obrani, a očito je dobar i prema naprijed. Kod nas uvijek netko iskoči i mislim da je to najveća snaga ove momčadi', zaključio je Marko Pjaca.

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore