AMERIKANKE U FINALU

Sestre Wiliams razbile Ruskinje u Wimbledonu

02.07.2009 u 18:15

Bionic
Reading

Premda je bila suočena s meč-loptom suparnice, Serena Williams osigurala je izvrsnim servisom novo finale Wimbledona, dok je njezina sestra Venus doslovce deklasirala Dinaru Safinu prepustivši toj prvoj tenisačici svijeta samo jedan jedini gem

Sestre Williams i dalje su apsolutne kraljice Wimbledona. Ponovno će igrati finale, no važnije od toga je kako su obje stigle do pobjeda u polufinalu. Serena se plasirala u finale nakon što je u današnjem polufinalu pobijedila Ruskinju Jelenu Dementijevu sa 6:7(4), 7:5, 8:6. Dementijeva je u odlučujućem setu imala prednost breaka, vodstvo 3:1, te meč-loptu, ali Serena Williams uspjela se izvući i na kraju slaviti pobjedu.

Amerikanka je do pobjede stigla izvrsnim servisima; pogodila je 20 asova i imala 80 posto osvojenih prvih servisa. Usto, winnerima je osvojila 45 poena, što je gotovo duplo više od Dementijeve kojoj je to uspjelo tek 27 puta.

Istovremeno, očekivalo se da će Venus Williams imati kudikamo većih problema s prvom tenisačicom svijeta, Dinarom Safinom, no mlada Ruskinja travnjak All England Cluba napustila je pomalo osramoćena. U meču koji je trajao nevjerojatnih 51 minutu Ruskinja je osvojila samo jedan jedini gem. Konačnih 6:1, 6:0 sasvim dovoljno govori o tome kako je izgledalo to polufinale.

Polufinale:
Serena Williams (SAD/2) - Jelena Dementijeva (Rus/4) 6:7(4), 7:5, 8:6
Venus Williams (SAD/3) - Dinara Safina (Rus/1) 6:1, 6:0