uefa liga nacija

Sergio Ramos prvo je srušio rekord Gigija Buffona, a onda mu je drugi golman upropastio slavlje obranivši mu dva penala

15.11.2020 u 00:24

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Njemačke preuzela je vodstvo u skupini 4 elitnog razreda UEFA Lige nacija nakon što je u susretu 5. kola pobijedila Ukrajinu 3:1, a Španjolska u Švicarskoj odigrala 1:1 uz dva promašena jedanaesterca Sergija Ramosa...

Uoči zadnjeg kola Njemačka ima bod više od Španjolske, a odlučivat će njihov međusobni susret u Sevilli.

Ukrajina je povela u Leipzigu u 11. minuti golom Romana Jaremčuka, no 'elf' je u nastavku okrenuo rezultat golovima Leroya Sanea (23) i Tima Wernera (33, 64).

U drugom susretu Švicarska i Španjolska su u Baselu odigrali 1:1, a susret je obilježio domaći golman Yann Sommer koji je obranio dva jedanaesterca kapetanu 'furije' Sergiju Ramosu, novom europskom rekorderu po broju nastupa za reprezentaciju.

Ramosu je to bio 177. nastup za španjolsku vrstu čime je preskočio Giggija Buffona koji je ostao na 176. nastupa za Italiju. Ramosu nedostaje još sedam nastupa kako bi dostigao svjetskog rekordera bivšeg egipatskog veznjaka Ahmeda Hassana sa 184 nastupa.

Švicarska je povela u 26. minuti preko Freulera, a Ramos je imao priliku izjednačiti u 57. minuti iz jedanaesterca, no Sommer je pročitao njegovu namjeru. U 79. minuti Švicarska je ostala s igračem manje nakon što je Elvedi skrivio kazneni udarac. Ramos je dobio novu priliku, no Sommer je još jednom izašao kao pobjednik. Ipak, u 89. minuti Gerard Morno je uspio izjednačiti.

Mario Gavranović nije nastupio za Švicarsku, dok je Dani Olmo igrao do 73. minute.

Uoči zadnjeg kola Njemačka vodi s devet bodova, Španjolska ima osam, Ukrajina četiri, a Švicarska tri boda.

U zadnjem kolu u utorak se sastaju Španjolska i Njemačka, dok se u drugom susretu igrati Švicarska i Ukrajina.

U skupini 1 Lige C Crna Gora je na gostovanju u Azerbajdžanu odigrala 0:0 zadržavši prvo mjesto u skupini.

Crnogorcima je pomogao Cipar koji je pobijedio Luksemburg 2:1.

Gosti su poveli u petoj minuti nakon autogola Kousoulosa, međutim u 33. minuti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Seliović koji je pritom skirvio kazneni udarac.

Izjednačio je Kastanos s bijele točke, a isti je igrač u 71. minuti donio pobjedu Cipru.

U posljednjem kolu Crnu Goru očekuje domaći ogled protiv Cipra u kojem će tražiti pobjedu za prvo mjesto, ili čekati kisk Luksemburga protiv Azerbajdžana.