previše problema

[FOTO] Razočarani izbornik Zlatko Dalić iskreno je priznao nakon sramotnog poraza u Švedskoj: Jedva čekamo da sve ovo završi...

14.11.2020 u 23:30

Bionic
Reading

Hrvatska je u 5. kolu UEFA Lige nacija u Solni izgubila od Švedske 2:1. Istina, 'vatreni' su desetkovani ozljedama i koronavirusom, ali u subotu navečer odigrali su jedno od najlošijih utakmica. Izbornik Zlatko Dalić nije skrivao razočaranje, pitanje je kako nakon svega podići momčad koju još čeka utakmica s Portugalom u Splitu (utorak, 17. studenog)

Niša u Solni nije izgledalo ni približno dobro. Hrvatska je više nego zasluženo izgubila od Švedske 2:1. Kako su igrali, izabranici Zlatka Dalića još su dobro i prošli.

'Ne bih govorio je li ovo najlošija naša utakmica. Izgubili smo u prvom poluvremenu i primili smo dva gola', kazao je odmah nakon utakmice izbornik Dalić i dodao:

'U nastavku utakmice smo bili bolji, ali nije bilo dovoljno. Švedska je bila bolja. Nama je nedostajalo sedam, osam igrača i da su oni bili sigurno bi bilo drugačije...'

U posljednjem kolu Lige nacija igramo protiv Portugala u Splitu. U toj bi utakmici trebali potvrditi ostanak u elitnom razredu ovog Uefinog natjecanja.

'Cilj je da odradimo ovaj ciklus i da ova godina što prije prođe. Francuska je prva, Portugal nema motiva, ali to je velika reprezentacija. Na nama je da damo sve od sebe', rekao je pomalo ravnodušnim tonom Zlatko Dalić i otkrio nove loše vijesti:

  • +7
Švedska - Hrvatska, UEFA Liga nacija, 14.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Henrik Montgomery

'Uremović je zbog ozljede otpao za tu utakmicu s Portugalom...'

Puno je briga na teret Zlatko Daliću posljednjih dana, a najveća u ovom trenutku mu je koronavirus u momčadi.

'Čekamo sutra opet testiranje na koronavirus i da vidimo hoće li još netko otpasti. To je ono što čekamo. Neka se dečki vrati pozitivnog stava, ali negativnog testa u klubove. Da, jedva čekamo da sve ovo završi', zaključio je Zlatko Dalić.