uefa liga nacija

Svjetski prvaci bolji od prvaka Europe; Francuzi u Lisabonu srušili Cristiana Ronalda i njegove Portugalce

15.11.2020 u 00:02

Bionic
Reading

Bio je to izravan dvoboj za prvo mjesto u skupini 3 elitnog dijela UEFA Lige prvaka. Aktualni svjetski prvaci Francuzi stigli su u Lisabon kod osvajača Eura, Portugalaca. Bila je to sjajna utakmica, a na kraju su slavili 'tricolori' 1:0. Portugal tako neće braniti titulu prvog osvajača Lige nacija...

U prvom poluvremenu viđena je jako dobra utakmica, a jedino su nedostajali golovi kako bi ugođaj bio potpun. Igralo se otvoreno, bez previše kalkulacija, ali i bez konkretnih prilika koje bi ozbiljnije ugrozile golmane na obje strane.

Napomenimo kako su Francuzi u Lisabon stigli bez svog najboljeg igrača, Kylian Mbappe je ovu utakmicu propustio zbog ozljede, dok su Portugalci bili u najjačem sastavu predvođeni Cristianom Ronaldom.

No, Portugalcima nije pomogao ni Ronaldo, ni domaći teren...

  • +11
Portugal - Francuska, UEFA Liga nacija, 14.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO COTRIM

Jedini gol na utakmici pao je u drugom poluvremenu i to u 54. minuti. Rabiot je pucao prema golu, Rui Patricio je tu loptu uspio odbiti, ali je na nju u petercu Portugalaca natrčao N'Golo Kante i zakucao je u gol.

Francuzi su ovom pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini i plasman u polufinale UEFA Lige nacija. Portugal će biti drugi u skupini i neće moći braniti naslov iz prošle, premijerne, sezone ovog natjecanja.